Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çoban, çobanın, deyip, geçmeyin, kaya, keyfi, palas

Çoban Deyip Geçmeyin,Çobanın ''Kaya Palas '' Keyfi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çoban Deyip Geçmeyin,Çobanın ''Kaya Palas '' Keyfi

Çobanın 'Kaya Palas' keyfi

Batman'ın antik Hasankeyf İlçesi'nde çobanlık yapan 30 yaşındaki Ahmet Ağılday'ın bir apartman yüksekliğindeki kayada yatak kurup yatması görenleri şaşırtıyor Turistlerin de dikkatini çeken 'Kaya palas'ta yattığını söyleyen Ağılday "Yazın uyurken ne yılan ne de akrep korkusu yaşıyorum Bu kayalığa kimse kolay ulaşmaz" dedi

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde bulunduğu Batman ve ilçelerinde oturanlar damlarda kurdukları yataklarda yatmayı tercih ederken Hasankeyfli çoban Ahmet Ağılday çok yüksek bir kayalığın üzerinde kurduğu yatakta rahat uyuduğunu söyledi

Mağaralar yakınında geceleri koyun sürüsü önünde nöbet tuttuğu sırada kayalık bölgeye yerleştirdiği 'Uyku tahtı' ile ilçenin dört bir yanını izleyebildiğini söyleyen 4 çocuk babası Ahmet Ağılday şöyle dedi:

"Baktığım 200'ü aşkın koyun ve keçim var Gece nöbetinde onları izlemenin en iyi yeri kayalıktır Küçük kayalığın üzerine kurduğum 'uyku tahtı' ile hem güzel manzarayı izliyor hem de serin bir ortamda bazen kestiriyorum Yaz mevsimi gelince tahtı kayalığa çıkarıyorum Dünyanın belki de en güzel dinlenme yeri bu kayalıktır Buradaki uyku ve dinlenmeyi hiç bir yere değişmiyorum Kimseye nasip olmayan 'Kaya palas'a sahip tek çobanım Burada ne yılan ne de akrep korkusu var" diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com