Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bal, glikozmuş

Bal Değil Glikozmuş

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Değil Glikozmuş





TV'lerdeki bal reklamlarının altından glikoz oyunu çıktı Piyasadan 4 kat ucuza gerçek bal sattığını iddia eden uyanıklar, Hıfzıssıhha'nın laboratuvarına takıldı Balın içinde yapay tatlandırıcı bulundu

Son günlerde televizyon ekranları ve radyolara reklam veren bazı bal firmalarının sahtecilik oyununu SABAH ortaya çıkardı Doğrudan satış yöntemini kullanan firmalar, reklamlarında organik ve karakovan olarak bilinen bazı özel bal çeşitlerini piyasadaki fiyatından 4 kat daha ucuza satıyor Reklamlarda balın faydaları sıralanıyor ve birçok hastalığa iyi geldiğinden bahsediliyor Kamuoyunun gündemine oturan binlerce kişinin satın aldığı balların gerçek olup olmadığını test ettik Bu satışlara öncülük eden firmadan kilogramı 95 liradan bal aldık Satış yapan tezgâhtar balın Siirt Pervari yöresinin ürünü ve yüzde 100 doğal olduğunu söyledi Aldığımız balı Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı İstanbul Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü'nde analiz ettirdik Türk Gıda Kodeksi 2005/49 sayılı Bal Tebliği'ne göre, balın tam analizi yapıldı Bal, rengi, görünüşü, tat ve kokusu, rutubet miktarı, asitlik, sentetik boya, kül miktarı, polen, ticari glikoz, glikoz/fruktoz miktarı gibi parametreler açısından incelendi Yapılan inceleme sonucunda, yüzde 100 organik olduğu belirtilerek satın aldığımız balda ticari glikoz tespit edildi Ayrıca, mevzuata göre, 09-14 oranında olması gereken glikoz/fruktoz miktarı ise 152 çıktı

KATKI VARSA SAHTEDİR
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Dilek Boyacıoğlu, balda ticari glikozun olmaması gerektiğini söyledi Boyacıoğlu, "Balda ticari glikoz olması balın hileli olduğu anlamına geliyor" diye konuştu Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Doç Dr Sibel Silici de glikozun balın yapay olduğunu gösterdiğini belirtti

DOWN SENDROMUNA BİLE İYİ GELİR DİYORLAR
Hacettepe Üniversitesi Arı Ürünleri Ar-Ge Merkezi Müdürü Prof Dr Kadriye Sorkun, glikoz/ fruktoz oranın 14'ten yukarı olmaması gerektiğini belirterek, "09 ile 14 arasında normal kabul ediliyor Ama onun üstündeki değerler normal kabul edilmiyor Bu, doğal bal değil Fruktoz nedeniyle sağlık bozucu bir şey Bunların engellenmesi lazım Bal, 'down sendromuna bile iyi gelir' diyen insanlar çıkıyor" dedi

sabahcomtr

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.