![]() |
O Memleket Batar - Madam Hanses |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O Memleket Batar - Madam Hanses![]() (Atatürk Gülcemal Vapurunda Mudanya açıklarında) O Memleket Batar Bundan kaç yıl önceydi bilmiyorum, Mustafa Kemal Paşa ile beraber Gülcemal Vapuru'nda verilen bir baloda bulunuyorduk ![]() ![]() ![]() "Madam" dedi ![]() Ben o zaman nereden hatırıma esti bilmiyorum, anlaşılan dilimin ucuna gelmiş olacak ki, düşünmeden hemen cevabını verdim: "Paşam" dedim ![]() ![]() ![]() Atatürk: "Başbakanımın gülüşlerine hayran olmuşsunuz, benim de belki dansımdan hoşlanırsınız ![]() ![]() ![]() ![]() Ben o zaman gençtim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Madam, bir erkekle bir kadın yanyana durdukları zaman, yönetmeyi erkeğe bırakmak en doğru davranıştır ![]() Çocukluk işte ![]() "Müsaade edin de Paşam, ne olur bir kez de ben sizi idare edeyim" dedim ![]() ![]() ![]() "Bir memleket idare edeni, bir kadın idare etmeye kalkarsa, o memleket batar, gelin biz yerimize oturalım sizinle ![]() Beni elimden tutup getirdi ve yanındaki koltuğa oturttu ![]() ( Madam Hanses ) http://www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|