![]() |
Atatürk'ün Tabutunun Açılması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Tabutunun AçılmasıAtatürk’ün Tabutunun Açılması Kefen sıyrıldı ve özel solüsyonla ıslatılmış pamuk kitlesi kaldırılınca Ata’nın yüzü ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ata’nın gül ağacından tabutu 4 Kasım günü geçici kabrinden çıkarılıp müzenin holündeki mermer katafalka konulmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu cesedi muhafaza için kullanılan solüsyondan bir numuneydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada bir komiser orada görevli adli tıp doçenti Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk’ün tabutu Menderes’in huzurunda açılmıştı Ata’nın 15 yıl Etnografya Müzesi’nde bekletilen naaşı 12 askerin omuzları üzerinde oradan alınmış ve 136 asteğmenin çektiği bir top arabası ve matem marşı eşliğinde Anıtkabir’e taşınmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak İslam dini ölünün defnini şart koştuğundan geçici tahnitin bozulması şarttı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osman Ersoy ve Halide İntepe 10 Kasım 1953′te Etnografya Müzesi’nde asistan olarak çalışıyorlardı ![]() ![]() Osman Ersoy: “Sağlığında görmemiştim Atatürk’ü… Korkunç heyecanlıydım ![]() ![]() ![]() ![]() Halide İntepe: “Tabut kapanmadan en son gittim baktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızkardeşi Makbule Hanım Naaşın Başında ![]() |
![]() |
![]() |
|