![]() |
Portakallı Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı LevrekPortakallı Levrek ![]() Malzemeler:
Yapılışı [*]Balıkların kafalarını ve kuyruk kısmını daha sonra balık çorbasında kullanmak üzere keserek ayırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkları hazırladığınız bu marinatta oda sıcaklığında 2-3 saat kadar bekletiniz ![]() Fırınınızın ızgarasını veya üstten pişirmeli (salamander) ızgaranızı en yüksek ısıya ayarlayarak açınız ![]() Izgaranız kızdıktan sonra balıkları marinattan alarak tepsi güvece -kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde- diziniz ![]() Tereyağını küçük parçalar halinde kesip balıkların üzerine koyunuz ve her iki tarafını yaklaşık beşer dakika kızarana kadar pişiriniz ve servis tabağına alınız ![]() ![]() Yemek gazetesinden alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|