![]() |
Hamsi Mücver -=Trabzon Yöresinden=- |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Mücver -=Trabzon Yöresinden=-Malzemeler
Hazırlanışı Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın ![]() ![]() Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın ![]() Rendelenmiş patatesleri bir kaba alin ve önce yumurtaları ilave edip iyice karıştırın ![]() ![]() Tavada sıvı yağı iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarmış mücverleri kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın ![]() ![]() Not: Daha hafif olmasını istiyorsanız, karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp 180oC’a ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|