Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifleri, yemek, ürünleri

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Su ürünleri, denizden veya tatlı sudan elde edilen her türlü gıda maddesine verilen ortak addır Deniz ürünleri, balık, ıstakoz, karides gibi canlılardan oluşmaktadır Deniz ürünleri, özellikle ihtiva ettiği yoğun omega yağı ile önerilen menülerdendir







Malzemeler
  • 500 g somon fileto
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 4 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı

Fileto somonları sarımsak zeytinyağıyla marine edin ve üzerine limon sıkın 5 seviyede Grilliant ile pişirin ve üzerine dereotu atın İsteğinize göre ızgara sebze ile servis edebilirsiniz

sofra

Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 500 g kalamar
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ½ adet limon
Yapılışı

Kalamarları yıkayın İnce ince halka şeklinde doğrayın Doğranmış kalamarları derin bir kâseye alın Üzerine karbonat, toz şeker ve limon suyunu ilave ederek harmanlayın 1-2 saat buzdolabında marine edin Kalamarları süzün Çöp şişlere geçirin Kalamarlara çok hafif sıvı yağ sürün Grilliant ile 5 seviyede pişirin İsteğe göre tartar sosla servis edebilirsiniz

sofra,








Malzemeler
  • 4 orta boy palamutun filetosu
  • 1/4 su bardağı rafine yağ
  • 1/2 limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 büyük limon (4'e bölünmüş)
Yapılışı

Önce, ızgaranızı kızdırınız
Palamut filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz
Balıkları hafifçe una bulayıp, silkeleyiniz
Isıtılmış ızgarada unlanmış palamut filetolarının her iki yanlarını 5-6 dakika, ara sıra yağlayarak ızgara ediniz
Balıkları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, yanında limon parçalarıyla servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri







Malzemeler

  • 4 adet büyük alabalık
  • 4 adet küçük domates
  • 12 adet defne yaprağı
  • 2 adet kırmızı soğan
  • Roka
Tarifi

Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin Bütün kılçığını çıkarın
Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirip yağlanmış tepsiye dizin
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın







Malzemeler
  • 4 adet bebek ahtapot
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 adet domates
  • Arzuya göre baharatYeteri kadar su, tuz
Servis için
  • 2-3 dal dereotu
  • 2 adet domates
Yapılışı

Ahtapotu tuz, şeker ve sirke eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın
Kabuğunu soymadan kenara alın
Diğer taraftan domatesin kabuğunu soyarak bir tavaya koyun Üzerine tuz ve arzunuza göre baharat ekleyerek kıvamlı bir sos haline gelene kadar pişirin
Ahtapotu, hazırladığınız domates sosa bulayın
Daha sonra önlü arkalı ızgara edin
Servis tabağına alıp, domates dilimleri ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın

Sofra

Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Malzemeler
  • 6 adet levrek fileto
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz beyazbiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • Şampanya sos için:
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı şampanya
  • 1 su bardağı krema
  • Az miktarda nişasta, tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Levrekleri, sızma zeytinyağı, beyazbiber, defne yaprağı ile 45 dakika kadar marine edin
Rulo haline getirdiğiniz levrekleri şişe takıp pişirin
Şampanya sos için, ince kıyılmış soğanı yağsız tencerede kavurun Şampanyayı ilave edin Kısık ateşte 10 dakika kaynatın
Soğan ve şampanyaya kremayı yavaş yavaş ekleyin Bir taşım kaynattıktan sonra, az suda eritilmiş nişasta ile bağlayın Tuz ekleyin Ocaktan alıp tereyağını yedirin Süzgeçten geçirin
Hazırlanan levrekleri gratine (haşlanıp, ekmek kırıntılarına bulanarak fırınlanmış) edilmiş enginar, haşlanmış bebek havuç, limon ve şampanya sos ile servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri







Malzemeler
  • 500g Ispanak (ince doğranmış)
  • 1 adet levrek
  • 2 adet domates
  • 5 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 6 adet yeşil biber (ince doğranış)
  • 1 adet taze zencefil (ince kıyılmış)
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Tencereye suyu koyun
Balığı küçük parçalara bölün
Üzerine tuz ve karabiber serpin
Su kaynadıktan sonra içine sivribiberleri, ıspanakları, taze zencefili, limon suyunu, bütün haldeki domates ve soğanı atın
Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Sebzeler haşlandıktan sonra içerisine balık parçalarını ilave edin
6-8 dakika daha pişirip servis edin

cafe ruj






Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri







Malzemeler
  • 4 adet Alabalık
  • 1 fincan Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı Nane
  • Kırmızı toz biber
  • 3 diş SarımsakTuz, karabiber
Hazırlanışı

Sarımsaklar dövülür Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır
Bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur
Yaklaşık 15 dakika sonra balığınız hazır

netparkicom

Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 200 gram kurutulmuş domates
  • 1 adet orta boy levrek
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarmısak
  • Arzuya göre baharat
  • Tuz
Yapılışı

Kurutulmuş domatesleri ılık suya koyup yumuşayana kadar bekletin
Levreği temizleyip iri parçalar halinde doğrayın Zeytinyağını bir tavaya alıp, doğradığınız levreği 5 dakika sote edin
Ocaktan alıp ince kıyılmış sarmısak, arzunuza göre baharat ve tuz ekleyin
Domateslerin içine levrekli harçtan koyun Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun Soğuduktan sonra servis yapın

sofra dergisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 1 adet levrek (ayıklanmış, pulları temizlenmiş)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet limon
  • 6-7 adet mantar
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tane veya toz karabiber
  • Yarım litre suYarım çay bardağı rakı (sulandırılmış)
Yapılışı

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın
Levreği yıkadıktan sonra, mümkünse başı ve kuyruğunu kesmeden maydanozların üzerine yatırın
Elinize tuz ve karabiber alıp, balığın yarık kısmından içeri sürün
Mantarları bütün olarak balığın etrafına dizin Limon ve soğanı halka halinde doğrayıp, balığın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin
Suyu ve zeytinyağını ekleyin
En son rakıyı balığın üzerinde gezdirin ve 190 derece fırında pişmeye bırakın
30 dakika sonra, ince uçlu bir bıçak yardımı ile balığın pişip pişmediğini kontrol edin
Sıcak servis yapın

caferuj

Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri







Malzemeler

Hamur için:
  • Bir buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 çay kaşığı tozşeker, tuz
  • Domates sos için:
  • 200 gram domates
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 dal fesleğen
  • 2 diş sarmısak
  • 2 dal taze kekik
  • Üzeri için
  • 2 çorba kaşığı toz
  • parmesan peyniri
  • 3-4 dilim kalamar
  • 6-8 adet karides
  • 2 dilim somon füme
  • 1 çorba kaşığı ton balığı
  • Süslemek için:
  • 3-4 adet haşlanmış midye
Yapılışı

Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarmısakları ekleyin
İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun
Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin
Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çaplı olacak şekilde açın
Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin
Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin
Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin
Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın

sofra

Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 1 kg mezgit veya levrek fileto1 adet soğan
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarmısak
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • Tuz

Pane için
  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
Kızartmak için

Sıvıyağ

Yapılışı

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın
Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun
Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin 5-6 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın
Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin
Kıyılmış sarmısak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun
Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun 15 dakika buzdolabında dinlendirin
Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın
Sıvıyağda kızartın
Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın

caferuj

Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 1 adet levrek
  • 5 dal taze soğan
  • 3-4 dal dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı rezene
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Patatesler için
  • 4-5 adet küçük boy taze patates
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber1 tutam rezene, tuz
Yapılışı

Levreği temizleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın
Taze soğanları ince kıyıp geniş bir kaba koyun
Üzerine irice kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin Tereyağını küçük parçalar halinde karışıma ilave edin Tuz ve rezenenin yarısını serpip karıştırın
Hazırladığınız harcı balığın karnına doldurun
Araya defne yaprağını koyun
Daha sonra üzerine sıvıyağı gezdirip kalan rezeneyi serpin Patatesleri kabuklarını soymadan yıkayıp kuruladıktan sonra elma dilimi şeklinde doğrayın
Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, toz kırmızıbiber, rezene ve tuz serpip harmanlayın
Patatesleri tepsiye, balığın etrafına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Malzemeler
  • 2 adet Çipura (kişi sayısı kadar)
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 limon
  • ½ demet maydanoz2-3 diş sarımsak, tuz
Yapılışı

Bir tepsiye yağlı kağıt veya aluminyum folyo serilir Üzerine halka doğranmış soğanlar yerleştirildikten sonra yıkanmış ve temizlenmiş balıklar konulur
Her bir balığın içerisine en az 1 tatlı kaşığı tereyağ yayılır
Diğer bir tarafta bir küçük soğan ve sarımsaklar incecik kıyılır domatesler küp küp doğranırtuz ilave edilerek hazırlanan bu iç balıkların içerisine yerleştirilir
Son olarak kalan domates soğan ve limonlar halka şeklinde doğranıp balığın üstüne dizilir fırında pişirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilereksıcak servis yapılır

lezzetler

Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Malzemeler
  • Yarım kg halka kalamar
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet küp doğranmış domates
  • 4 diş sarmısak
  • 4-5 adet tane karabiber, tuz
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı

Zeytinyağında küp doğranmış sivri biberi soteleyin İçine domates, sarmısak, tane karabiber, tuz ilave edin En son kalamar ve suyunu kattıktan sonra, kısık ateşte kalamar yumuşayıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın









Malzemeler
  • 12 adet 300’er gramlık
  • tüp kalamar
  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 100 gram tereyağı

Kalamarlar için
  • 3-4 şişe soda
  • 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı

Kalamarları iyice yıkayıp soda ve 1 çay kaşığı karbonatta 3 saat süreyle yumuşamaları için bekletin
Diğer tarafta yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir kaba alın Üzerine ince doğradığınız soğanları ve dereotunu ekleyin Zeytinyağı ve tereyağı hariç kalan malzemeyi de üzerine ilave edin ve yoğurun
Kalamarların içini harçla yarım doldurun Ağızlarını iğne iplikle dikip tencereye dizin
Üzerine bol soğuk su ilave edin 2 su bardağı zeytinyağını da ekleyip, orta ateşte 40 dakika pişirin
Tereyağını bir tavada eritip, pişmiş kalamarları yağda 1-2 çevirerek servis yapın

Lezzetlercom



Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Malzemeler
  • 2 dilim somon fileto
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kuskus için
  • 1 su bardağı kuskus
  • 1 adet limon, 10 adet yeşil zeytin
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 2 çorba kaşığı antepfıstığı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı su
Yapılışı

Somonu tuz ve karabiberle ovarak kenara alın
Kuskusu derin bir kaba koyun Üzerine limon suyunu, dilimlediğiniz yeşil zeytinleri, kapari, antepfıstığı, zeytinyağı ve maydanozu ilave edin
Fırın kabını yağlayarak içine somon filetoları yerleştirin Üzerine kuskuslu karışımı yayın
Suyu da ekledikten sonra 160 derece fırında 25 dakika pişirin
Maydanozla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri






Malzemeler
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 3 diş sarmısak
  • 200 gram arpacık soğan
  • 4 adet biber
  • 2 adet domates
  • 400 gram haşlanmış börülce
  • 1 tatlı kaşığı toz beyaz biber
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 800 gram levrek balığı
  • 800 gram karides
  • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam tuz
Yapılışı

Margarini bir tencereye alıp kıyılmış sarmısak ve ikiye kestiğiniz soğanları ilave edip kavurun
Üzerine ince kıyılmış biber, domates, haşlanmış börülce, tuz ve toz beyaz biberi ilave edin
Beyaz şarabı da ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin Güvece tereyağı sürün
Çok az miktarda hazırladığınız harçtan yayın
Önceden haşlayıp ayıkladığınız ya da temizlenmiş aldığınız karides ile levreği güvece alın
Kalan harcı da üzerine kapayın En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar iyice eriyinceye kadar pişirin

caferuj

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.