![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Su ürünleri, denizden veya tatlı sudan elde edilen her türlü gıda maddesine verilen ortak addır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler
Fileto somonları sarımsak zeytinyağıyla marine edin ve üzerine limon sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() sofra |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Kalamarları yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sofra, ![]() ![]() Malzemeler
Önce, ızgaranızı kızdırınız ![]() Palamut filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz ![]() Balıkları hafifçe una bulayıp, silkeleyiniz ![]() Isıtılmış ızgarada unlanmış palamut filetolarının her iki yanlarını 5-6 dakika, ara sıra yağlayarak ızgara ediniz ![]() Balıkları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, yanında limon parçalarıyla servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin ![]() ![]() Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirip yağlanmış tepsiye dizin ![]() 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın ![]() ![]() ![]() Malzemeler
Ahtapotu tuz, şeker ve sirke eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın ![]() Kabuğunu soymadan kenara alın ![]() Diğer taraftan domatesin kabuğunu soyarak bir tavaya koyun ![]() ![]() Ahtapotu, hazırladığınız domates sosa bulayın ![]() Daha sonra önlü arkalı ızgara edin ![]() Servis tabağına alıp, domates dilimleri ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın ![]() Sofra |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Yapılışı Levrekleri, sızma zeytinyağı, beyazbiber, defne yaprağı ile 45 dakika kadar marine edin ![]() Rulo haline getirdiğiniz levrekleri şişe takıp pişirin ![]() Şampanya sos için, ince kıyılmış soğanı yağsız tencerede kavurun ![]() ![]() ![]() Soğan ve şampanyaya kremayı yavaş yavaş ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan levrekleri gratine (haşlanıp, ekmek kırıntılarına bulanarak fırınlanmış) edilmiş enginar, haşlanmış bebek havuç, limon ve şampanya sos ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Tencereye suyu koyun ![]() Balığı küçük parçalara bölün ![]() Üzerine tuz ve karabiber serpin ![]() Su kaynadıktan sonra içine sivribiberleri, ıspanakları, taze zencefili, limon suyunu, bütün haldeki domates ve soğanı atın ![]() Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Sebzeler haşlandıktan sonra içerisine balık parçalarını ilave edin ![]() 6-8 dakika daha pişirip servis edin ![]() cafe ruj |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Sarımsaklar dövülür ![]() ![]() Bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür ![]() ![]() Yaklaşık 15 dakika sonra balığınız hazır ![]() netparkicom |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Kurutulmuş domatesleri ılık suya koyup yumuşayana kadar bekletin ![]() Levreği temizleyip iri parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() Ocaktan alıp ince kıyılmış sarmısak, arzunuza göre baharat ve tuz ekleyin ![]() Domateslerin içine levrekli harçtan koyun ![]() ![]() ![]() sofra dergisi |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın ![]() Levreği yıkadıktan sonra, mümkünse başı ve kuyruğunu kesmeden maydanozların üzerine yatırın ![]() Elinize tuz ve karabiber alıp, balığın yarık kısmından içeri sürün ![]() Mantarları bütün olarak balığın etrafına dizin ![]() ![]() Suyu ve zeytinyağını ekleyin ![]() En son rakıyı balığın üzerinde gezdirin ve 190 derece fırında pişmeye bırakın ![]() 30 dakika sonra, ince uçlu bir bıçak yardımı ile balığın pişip pişmediğini kontrol edin ![]() Sıcak servis yapın ![]() caferuj |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler Hamur için:
Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ![]() Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın ![]() ![]() İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() ![]() Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin ![]() Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın ![]() ![]() Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin ![]() Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin ![]() Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin ![]() Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın ![]() sofra |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Pane için
Sıvıyağ Yapılışı Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın ![]() Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun ![]() Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin ![]() ![]() Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin ![]() Kıyılmış sarmısak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun ![]() Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun ![]() ![]() Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın ![]() Sıvıyağda kızartın ![]() Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın caferuj |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Patatesler için
Levreği temizleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ![]() Taze soğanları ince kıyıp geniş bir kaba koyun ![]() Üzerine irice kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız harcı balığın karnına doldurun ![]() Araya defne yaprağını koyun ![]() Daha sonra üzerine sıvıyağı gezdirip kalan rezeneyi serpin ![]() ![]() Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, toz kırmızıbiber, rezene ve tuz serpip harmanlayın ![]() Patatesleri tepsiye, balığın etrafına yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Bir tepsiye yağlı kağıt veya aluminyum folyo serilir ![]() ![]() Her bir balığın içerisine en az 1 tatlı kaşığı tereyağ yayılır ![]() Diğer bir tarafta bir küçük soğan ve sarımsaklar incecik kıyılır domatesler küp küp doğranırtuz ilave edilerek hazırlanan bu iç balıkların içerisine yerleştirilir ![]() Son olarak kalan domates soğan ve limonlar halka şeklinde doğranıp balığın üstüne dizilir fırında pişirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilereksıcak servis yapılır ![]() lezzetler |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Zeytinyağında küp doğranmış sivri biberi soteleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler
Kalamarlar için
Kalamarları iyice yıkayıp soda ve 1 çay kaşığı karbonatta 3 saat süreyle yumuşamaları için bekletin ![]() Diğer tarafta yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir kaba alın ![]() ![]() ![]() Kalamarların içini harçla yarım doldurun ![]() ![]() Üzerine bol soğuk su ilave edin ![]() ![]() Tereyağını bir tavada eritip, pişmiş kalamarları yağda 1-2 çevirerek servis yapın ![]() Lezzetler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Somonu tuz ve karabiberle ovarak kenara alın ![]() Kuskusu derin bir kaba koyun ![]() ![]() Fırın kabını yağlayarak içine somon filetoları yerleştirin ![]() ![]() Suyu da ekledikten sonra 160 derece fırında 25 dakika pişirin ![]() Maydanozla süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Ürünleri Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ürünleri Yemek Tarifleri![]() ![]() Malzemeler
Margarini bir tencereye alıp kıyılmış sarmısak ve ikiye kestiğiniz soğanları ilave edip kavurun ![]() Üzerine ince kıyılmış biber, domates, haşlanmış börülce, tuz ve toz beyaz biberi ilave edin ![]() Beyaz şarabı da ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() Çok az miktarda hazırladığınız harçtan yayın ![]() Önceden haşlayıp ayıkladığınız ya da temizlenmiş aldığınız karides ile levreği güvece alın ![]() Kalan harcı da üzerine kapayın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar iyice eriyinceye kadar pişirin ![]() caferuj |
![]() |
![]() |
|