Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalik

Alabalik

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalik



ALABALIK IZGARA


Kişi sayısına göre alabalık Sarımsak

Tereyağı Alüminyum folyo


Alabalık temizlenir, kağıt bir peçete ile suyu alındıktan sonra,karın boşluğuna ortadan kesilmiş 2 diş sarımsak ve 2 fındık büyüklüğünde tereyağı konulup, alüminyum folyo ile iyice sarılır Daha sonra korunu almış ızgaraya yerleştirilir Balık sarılı folyo önce şişip daha sonra balığa yapışacak şekli alınca aynı işlem balığın diğer tarafına uygulanır Servis yapılır

http://wwwbaliksofrasicom/yemekhtm#02

Alıntı Yaparak Cevapla

Alabalik

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalik



ALABALIK BUĞULAMA


4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı

3 adet domates 3 adet çarliston biber

15 adet limonun suyu 70 gr Tereyağı (Zeytinyağı da olabilir)

250 gr Mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu

Tuz karabiber


Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilirAlabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilirBakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir

Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir

Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir

Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler


Alıntı Yaparak Cevapla

Alabalik

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalik



ALABALIK TAZE SOĞANLI BAHARATLI


2 adet iri alabalık 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı karabiber

5 adet taze soğan Tuz


HAZIRLANIŞI :

Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın

Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin

Taze soğanları ince doğrayın Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın

Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur

Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz

http://wwwmaksimumcom/yemeicme/tarif/1419php SİTESİNDEN ALINMIŞTIR


Alıntı Yaparak Cevapla

Alabalik

Eski 08-03-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalik



ALABALIK SUSAMLI (4 Kişilik)


4 adet alabalık 5 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet limon 1 demet maydanoz

2 çorba kaşığı krema 1 yumurtanın beyazı

1 çorba kaşığı susam 2 çorba kaşığı bal

Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI :

Alabalıkları ayıklayıp, yıkayın Kuruladıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın

Maydanozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra blendıra koyun 1/2 limonun suyunu ekleyip karıştırın

3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin Krema, yumurta beyazı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın

Fırının ızgarasını ısıtın Balı susamla karıştırın Alabalığı ballı susamlı karışıma buladıktan sonra, fırın ızgarasında susam taneleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın

http://wwwmaksimumcom/yemeicme/tarif/1419php SİTESİNDEN ALINMIŞTIR


Alıntı Yaparak Cevapla

Alabalik

Eski 08-03-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalik



ALABALIK MAYDANOZLU (SAKARYA USULU)


Alabalık Büyük ve taze Halis zeytinyağı

3 adet Limon Karabiber

1 demet Maydanoz Tuz

1 kaşık Şeker


Alabalıkları yıkayıp süzgeçten süzdürün Daha sonra buzdolabına koyup 1 saat bekletin Böylece eti biraz sertleşir ve biraz daha rahat kesilir Çok ince kestiğiniz alabalık dilimlerini servis tabağına dizin Diğer tarafta bir kasede 2 limonun suyu, 4 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık toz şeker, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç hazırlayın ve alabalığın üzerine dökün 8-9 saat dinlenmeye bırakın Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapınız

http://wwwyemekicmekcom/ sitesinden alınmıştır


Alıntı Yaparak Cevapla

Alabalik

Eski 08-03-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalik



ALABALIK SOLANKA (BALIK ÇORBASI)


700 gr Alabalık filetosu 40 gr Tereyağı

1 adet Soğan 225 gr Domates

2 adet Salatalık 1 çorba kaşığı Kebere

1 adet Defne yaprağı Tuz

Biber Siyah zeytin

1 adet Limon Maydanoz


Balığı dört parçaya bölün Yağı bir kuşhanede eriterek soğanları kavurmamak şartıyla öldürün Domatesi katın ve hafif ateşte karıştırarak 5 dakika kadar veya domatesler pelteleşinceye kadar kaynatın Balığı, salatalığı, kebereyi, defne yaprağını, lezzet için tuzunu ve biberini katın Kuşhaneye, malzemeyi örtecek kadar su koyun Kapağını kapatarak hafif ateşte 15-20 dakika kadar kaynatın Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın Zeytin, limon ve kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis yapın

http://wwwyemekicmekcom/ sitesinden alınmıştır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.