![]() |
Alabalik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AlabalikALABALIK IZGARA Kişi sayısına göre alabalık Sarımsak Tereyağı Alüminyum folyo Alabalık temizlenir, kağıt bir peçete ile suyu alındıktan sonra,karın boşluğuna ortadan kesilmiş 2 diş sarımsak ve 2 fındık büyüklüğünde tereyağı konulup, alüminyum folyo ile iyice sarılır ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alabalik |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AlabalikALABALIK BUĞULAMA 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1 ![]() ![]() 250 gr ![]() Tuz karabiber Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir ![]() ![]() ![]() Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir ![]() ![]() Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir ![]() Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alabalik |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AlabalikALABALIK TAZE SOĞANLI BAHARATLI 2 adet iri alabalık 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı karabiber 5 adet taze soğan Tuz HAZIRLANIŞI : Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın ![]() Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() Taze soğanları ince doğrayın ![]() ![]() Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz ![]() http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alabalik |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AlabalikALABALIK SUSAMLI (4 Kişilik) 4 adet alabalık 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet limon 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı krema 1 yumurtanın beyazı 1 çorba kaşığı susam 2 çorba kaşığı bal Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI : Alabalıkları ayıklayıp, yıkayın ![]() ![]() Maydanozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra blendıra koyun ![]() ![]() 3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin ![]() ![]() Fırının ızgarasını ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alabalik |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AlabalikALABALIK MAYDANOZLU (SAKARYA USULU) Alabalık Büyük ve taze Halis zeytinyağı 3 adet Limon Karabiber 1 demet Maydanoz Tuz 1 kaşık Şeker Alabalıkları yıkayıp süzgeçten süzdürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alabalik |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AlabalikALABALIK SOLANKA (BALIK ÇORBASI) 700 gr ![]() ![]() 1 adet Soğan 225 gr ![]() 2 adet Salatalık 1 çorba kaşığı Kebere 1 adet Defne yaprağı Tuz Biber Siyah zeytin 1 adet Limon Maydanoz Balığı dört parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|