![]() |
Ahtopot... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahtopot...malzemesiz ciplak evle avladigim sevgili arkadasim ahtopot u baska turlu pisiren varsa ogrenmek isterim malzemeler: ahtopot(sayisi sizin açliginiza ve avciliginiza kalmis) aci pul biber (aci potansiyelinize ve ahtopot miktarina gore sizin goz karari belirlemeniz daha dogru olacaktir ![]() ![]() ![]() tereyagi(yine ayni sekilde tava buyuklugu ve ahtopot sayisina gore degisir,ancak ayni tavada bir omlete harcadiginiz yagin dha azini koymanizi tavsiye ediyorum,cunku ahtopot da yaglidir ![]() ![]() yapilisi: ahtopotlar olduklerinde kaskati kesilirler,bu yuzden yumusamasi icin dovmelisiniz ![]() ![]() eger kiyidaysaniz buyukce bir tasa 100 kere vurarak ya da evde mutfak tezgahinda et dovmek icin kullanilan aletle(adini bilmiyrm affola)50 kez vurarak yeterli kivama gelmesini saglarsiniz ![]() ![]() ![]() ardindan derisinden kurtulmak icin suda derileri etlerinden ayrilana kadar haslarsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() haslama islemi bitince,ahtopotlari derilerinden ayirmalisinz,ve kollarinin ucundaki (olasi) kucuk siyah bolumleri kesmelisiniz ![]() ![]() ardindan kollari ve kafayi teke buyuklugunde dograyarak tereyagi ve aci pul biber karismiyla beraber tavada kizartirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yenilisi: ![]() ekmegi alir yagina banar,arasina da bir parca ahtopot alip mideye goturursunuz ![]() ![]() *acinin istahinizi her yiyisiniz de biraz daha acacagini dikakte alarak onceden ahtopot stogu yapmanizi tavsiye ediyorum ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() not:haslama sirasinda cikan koku kotudur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|