![]() |
Suşi'nin Türk Usulü Lazuşi... İşte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suşi'nin Türk Usulü Lazuşi... İşte TarifiBir balıkçı, Japonların ünlü çiğ balık yemeği "suşi"yi, karalahana ve levrekle Türk damak zevkine göre "lazuşi"yi yarattı ![]() "Lazuşi"yi, Türkler’in damak zevkine sunan Haramidere’deki balıkçının sahibi Adnan Bulak, yaptığı açıklamada, balık satışının yanı sıra pişmiş ve yarı pişmiş balık ürünlerini de satma kararı aldıklarını belirtti ![]() Gelişmiş ülkelerin ürünlerini marka haline getirerek insanların tüketimine sunduğunu ifade eden Bulak, "Japonların suşi diye çiğ yenilen popüler bir balık yemeği markası var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisinin aslen Sinoplu olduğunu ve balıkçı bir kökenden geldiğini belirten Bulak, 4 yıldır ise endüstriyel balıkçılık yaptığını anlattı ![]() Adnan Bulak, şunları kaydetti: "Türk usulü suşi için yola çıktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dışında karalahana veya pazı kullanıldığı için de adını ’lazuşi’ koyduk ![]() Karadeniz usulü suşi anlamına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun ![]() kaynak: haberler 27-12-2007, 08:50 ![]() |
![]() |
![]() |
|