![]() |
Kefal Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kefal Çorbası Tarifiselamlar ben yeniyim yeni bir konu açayım dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diğer balıkları pişirmeyi herkez bilir ama kefalın namı kötüdür çünki beslenmek için başka balıkların giremediği yerlere örneğin tuz oranı düşük oksijen oranı düşük tatlı su çok tuzlu su nehir gibi ![]() ![]() ![]() ![]() 2 orta boy kefalin pullarını temizleyin büyük bir tencereye bir kahve fincanı zeytin yağı ve 1 çorba kaşığı tuzu kefalleri ve bol suyu katıp pişene kadar haşlayın ![]() pişen kefallerin etlerini bir tabağa elinizle ayıklayın ![]() başka bir tencere de 4 çorba kaşığı unu yağ ile pembeleşene kadar kavurun ![]() kefallerin pişti tenceredeki balık suyunu bir süzgeçten geçirerek süzün ve unlu karışım bulunan tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin düşük ateşde ![]() bir demet dere otunu ince kıyarak tencereye ekleyin ![]() bir çorba kaşığı tereyağı ile bir tam sıkılmış limonu da ekledikten sonra ayıkladığınız kefal etini tencereye atarak 15 dakka düşük ateşde pişirin ![]() tuzunu karabiberini pişerken kendi damak lezzetinize göre ayarlayın ![]() bi deneyin belki seversini ![]() kefali de arıyacağımız günler yakın selamlar |
![]() |
![]() |
|