Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güveci, karides

Karides Güveci

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karides Güveci

Benim saatler geldi arkadaslar
Dunden Cihangir Abi'ye soz verdigim Karides güvecini bir tarif edeyim naçizane:

Malzemelerimiz:

Balikcimiza tembih ettiginiz (ya da kendiniz yakalayabiliyorsaniz ne ala) orta boy 1/2 Kg ayiklanmis cig karides
1/2 kg domates
3 tane yesil biber
1/2 Kgcig mantar
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
kekik
tuz
karabiber

Tarifimiz:

Cig karideslerin kabuklari cikartilip yikanir ve suzulur Domatesler soyulup kup seklinde dogranirCekirdekleri cikarilmis biberler halka seklinde dogranir Mantarlari dogradiktan sonra bir sure limonlu suda bekletelim Domates ve biberleri karistirarak pisirelim ve daha sonra mantari ekleyelim Bir sure pisirdikten sonra ayikladigimiz karideslerive kekigi ilave edelim Karideslerin rengi beyazlayinca atesten alarak toprak kaselere esit olarak dagitalim Uzerlerini kapatacak sekilde rendelenmis kasar koyalim Tereyagini kucuk kucuk uzerlerine koyalimKarabiberine serpip firina atalim Ust kismi kizarana kadar firinda kizartalim

Sonra da cikartip parmaklarimiza dikkat ederek afiyetle yiyelim

*** ben yine dunku gibi oldum Bu saatte verdigim rahatsizlik icin ozur dilerim arkadaslar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com