08-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsak Soslu Salçalı Sazan
Herkese merhabalar,
Sazan balığı özellikle damağı deniz balıklarına alışkın olanlar için pek tercih edilmez Erkek kardeşim balığı çok sevmezdi,yediği tek balık hamsi  Babamla ben her haftasonu balığa gittiğimiz için haftada en az 2 defa akşamları evde balık pişerdi Annem kardeşime balığı aşağıda anlatacağım tarifle sevdirdi İnanın özellikle balık kızarmadan sonra evde oluşan o koku,bu tarifle hiç olmuyor Ve tadı müthiş,Gelelim tarife; Sazan grubu içinde tercih şansınız varsa aynalı sazanı tavsiye ederim Sazan'ın önce kafası kesilir ve iki tarafından fleto çıkartılır Kafa ve kılçık kısmı çorba için dolaba kaldırılır Çıkartılan fletolar çay tabağı büyüklüğünde parçalara ayrılır Derin bir kaba zeytinyağı,Salça,ezilmiş sarımsak,tuz,karabiber,pul biber,kimyon ve az miktarda su konulup iyice karıştırılır Oluşan harç önceden çıkartılmış ve kesilmiş fletolarla beraber iyice karıştırılır Daha sonra soslanmış bu fletolar buzdolabında en az 12 saat bekletilir Balığı kızartma olayına gelince, mısır ununu ben size tavsiye ederim Sozlu fleto parçalarını unladıktan sonra (fazla unları lütfen silkiniz) daha önceden iyice kızdırılmış ve bol yağı olan tavada orta ateşte kızartırız,ve kağıt havluda yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis ederiz Dikkat edilecek bir hususta fletoların çok kalın olmamasıdır,fletolar serce parmak kalınlığını geçmemelidir Daha kızartma aşamasında yayılan enfes koku başınızı döndürebilir ben den söylemesi, Herkese afiyet olsun, Rastgele
|
|
|