Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kolyoz, pişirilir

Kolyoz Nasıl Pişirilir ?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kolyoz Nasıl Pişirilir ?

Merhaba abilerim ben forumda yeniyim 13 yaşında olduğum içinde abilerim dediğimi hatırlatayım Geçen hafta babamla birlikte Fethiye'de tekne ile balık avına çıktıkDenizin ortasında 63 metre de durduk ve attık oltaları5 dakika bekledik ama vurma yok oltayı sararken bir ağırlık olduğunu farkettim ve sarınca ucunda balık olduğunu gördümYakalanan balık kolyozduŞu anda yakaladığım tüm balıkları yaşadığım şehire Ankara'ya getirdim şoklayıptaVe sizlerden tek ricam bu balığın nasıl pişirildiğini söylemeniz Saygılar,Teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Kolyoz Nasıl Pişirilir ?

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kolyoz Nasıl Pişirilir ?

Baliklar zaten soklanmis ama kolyos taze pisirilince cok daha lezzetli oluyor bence aklinda bulunsun

Benim burda bi abiden ogrendigim bir kizartma yontemi var kolyos icin Balik yakalandiktan kisa bir sure sonra (3-4 saat) kendini saliyor ve eti yumusuyor Bu hale gelen kolyoslarin orta kilcigi kafa tarafindan bastirilarak rahatca cikariliyor Yanlardaki kilciklari da keskin bir bicakla alirsan kilciksiz fileto haline geliyor Daha sonra 1 sise dogal maden suyunu bir kaba dokuyorsun ve kolyoslari bunun icine iyice batirip 30 sn kadar beklettikten sonra una bulayip kizgin yaga atiyorsun Sodanin etkisiyle balik kizarirken iyice sisiyor ve tadi da cok nefis oluyor Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com