Kağıtta Akya |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta AkyaAkya balığı sanıldığının aksine çok lezzetli bir balık değildir Eti nispeten yağsız ve serttir Uygun bir şekilde pişirilmezse "bu mu akya dedikleri" dersiniz Balık 4-5 cm'lik dilimler halinde kesilir Tuzla güzelce ovulur ve bir kenarda 1 saat kadar bekletilir 5-6 dilim akya için malzemeler 2 adet kalın dilimler halinde kesilmiş kuru soğan 7-8 diş sarımsak (çok küçük olmayan parçalara bölünecek) 10-15 adet mantar; iri parçalara bölünecek 4-5 yaprak ıspanak (iri dilimler halinde doğrayın); ne alaka demeyin çok yakışıyor 1 adet kabuğu soyulmuş ve ince dilimler halinde kesilmiş limon 100 g kadar tereyağı 2 adet domates; iri iri doğrayın 2 adet orta boy patates, küçük dilimler halinde doğrayın 3-4 adet yeşil biber iri parçalara bölün Tereyağını eritip üzerine tuz, kırmızı biber, kekik (baharat istenilen ölçülerde kullanılabilir) ve salçayı (tercihan kırmızı biber salçası) ilave edip karıştırarak kavurun Üzerine sırasıyla patates (en geç pişen bu olduğu için biraz kavurmak lazım) iri doğranmış soğanları ilave edin ıspanak mantar sarımsak (baştan koyunca iyice eriyor; hafif diri kalması daha güzel) domates limon bunları iyice eritmeden hafif diri kalacak şekilde pişirin Tam pişmemesi gerekli Daha sonra fırın tepsisine aluminyum folyo ve bunun da üzerine yağlı kağıt serin Balıkları yerleştirip hazırladığınız harcı balıkların her tarafına yayın ve yağlı kağıdı ve ardından aluminyum folyoyu iyice kapatın Fırında 200 derecede 1 saat pişirin Afiyet olsun |
|