![]() |
Güveçte Yayın Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Yayın BalığıSüre: 20-40dk Servis: 1-2 Zorluk: Kolay Tavsiyeler Öncelikle aldığınız balığın taze olduğundan emin olun Malzemeler 500-600 gr yayın balığı Konserve dilimlenmiş domates 5-6 adet arpacık soğan 2 limon 400-500 gr taze mantar 2-3 diş sarımsak defne yaprağı 2-3 adet sivri biber bir tutam karabiber (mümkünse çekilmemiş) kırmızı pul biber kekik maydanoz (1-2 sap) Tuz zeytinyağı veya mısır özü yağı Yapilis Tarifi Derin bir tencereye koyduğunuz su kaynamak üzereyken 1 limonu sıktıktan sonra balıkları ekleyin ve birkaç dakika pişirin ![]() ![]() Bu arada fırınınızı orta 180 derecede ısıtmaya başlayın ![]() Derin bir güveç kabında az sıvıyağda soğanları biraz çevirin ve domatesle doğranmış biberleri ekleyin ![]() Hazırladığınız sosu bir başka kaba aktarın ve güveç kabının en altına birkaç defne yaprağı koyun ![]() ![]() ![]() Domatesli sosa balık suyundan bir bardak ilave edin, tuzunu kontrol ederek diğer baharatları da katın ![]() ![]() pişirip fırına verin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|