Yoğurtlu Sazan (Balık Paçası) |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Sazan (Balık Paçası)Bugün Karacabey'de, benim hanımın babaannesi ve dedesi ile sohbet ederken laf döndü dolaştı balığa geldi ve babaannem balığı yorutlu yaptıklarını söyledi ben de merakla anlatmasını istedim buyurun onun ağzından dinleyelim Parantez içindekiler benim sorularıma alıdığım cevaplar ön bilgi : kendisi Bulgaristan Muhacırıdır ve köyleri Tuna Neri kıyısında imiş O yüzden 30-40 sene önce yedikleri balıklar bizim rekor diyebileceğimiz büyüklükte imiş, anlattıklarından çıkardığım hesaba göre **************************************** Balığı (Sazan, bayağı büyük olanlardan) azıcık yağla tipsiye (tepsi) koyup, (fileto gibi ortadan ikiye ayırarak, sırt üstü) fırında pişirayoruz Pişmesine yakın balığın buyuna güre (ölçüleri bir türlü tam alamadım,hepsini göz kararı yaparmış) biraz yurda (yoğurda) biraz sirkeyle, düvülmüş sarmısak ekleyoruz karıştırayoruz ne kadar yumurta varsa (7-8 tane dedi sonradan) yurdun içine kırıp karıştırayoruz sonra yurdu balığın üzerine döküp (10-15 dakka daha) pişirayoruz ************************************************** Afiyet olsun Bu tarifi yapan bilen varsa lezzeti konusunda terübelerinizi ve yorumlarınızı yazın lütfen Malzemeler: - İri Sazan - biraz sıvı yağ - Yoğurt - sarmısak - Sirke - Yumurta |
|