Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balık, paçası, sazan, yoğurtlu

Yoğurtlu Sazan (Balık Paçası)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yoğurtlu Sazan (Balık Paçası)

Bugün Karacabey'de, benim hanımın babaannesi ve dedesi ile sohbet ederken laf döndü dolaştı balığa geldi ve babaannem balığı yorutlu yaptıklarını söyledi ben de merakla anlatmasını istedim buyurun onun ağzından dinleyelim Parantez içindekiler benim sorularıma alıdığım cevaplar

ön bilgi : kendisi Bulgaristan Muhacırıdır ve köyleri Tuna Neri kıyısında imiş O yüzden 30-40 sene önce yedikleri balıklar bizim rekor diyebileceğimiz büyüklükte imiş, anlattıklarından çıkardığım hesaba göre

Balığı (Sazan, bayağı büyük olanlardan) azıcık yağla tipsiye (tepsi) koyup, (fileto gibi ortadan ikiye ayırarak, sırt üstü) fırında pişirayoruz Pişmesine yakın balığın buyuna güre (ölçüleri bir türlü tam alamadım,hepsini göz kararı yaparmış) biraz yurda (yoğurda) biraz sirkeyle, düvülmüş sarmısak ekleyoruz karıştırayoruz ne kadar yumurta varsa (7-8 tane dedi sonradan) yurdun içine kırıp karıştırayoruz sonra yurdu balığın üzerine döküp (10-15 dakka daha) pişirayoruz

Afiyet olsun

Bu tarifi yapan bilen varsa lezzeti konusunda terübelerinizi ve yorumlarınızı yazın lütfen

Malzemeler:

- İri Sazan

- biraz sıvı yağ

- Yoğurt

- sarmısak

- Sirke

- Yumurta

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com