Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, çizerek, icadıdır, mangalda, pişirmek

Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ?



Forumdaki resimlerde, gittiğim misafirlikte,restoranlarda vs çok sıkça gördüğüm üzere ;

Şahsen bu son derece yanlış bir tekniktir Mengenli olmam dolayısıyla aşırı bir bilgim var bu konularda

Balığa çizik atarak pişirmek bütün öz suyunu dolayısıyla tadını kaybetmektir

Balık da mangalda en iyi yöntem balığı mühürlemedir ( Kısaca fransız usulüde diyebiliriz )

Mühürleme nasıl yapılır ; ateşi yaktıgınızda kömür istenen kıvama geldiğinde Kömürü bir tarafa yığın, kömür ızgara telinize nerdeyse değecek kadar yakın olsun

Balığınızı atın, kısa süreli 2 yanını kızartın ( derisi yanmaya yakın tabiri caizse )

Daha sonra kömürü mangala yayarak,oldukça düşük ısıda kızartın,

hatta balığın üstünü kapatıp terletirseniz şahane olur

Bu basit yöntemle balığınızın suyu içinde kalarak tadını daha çok alacaksınız

Selamlar,saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.