Alabalıklı Karadeniz Pidesi |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalıklı Karadeniz PidesiDeğerli Arkadaşlar Dün öğle saatleri civarında , işlerimi halletmiş ve karnı acıkmış bir halde çarşıda dolaşırken pideci bir arkadaş "Ahmet abi gel harika Karadeniz pidesi var” diyerek beni çağırdı Ben de içeri girmeye niyetlenirken espri olsun diye "pidelerin içinde ne var ki" diye sordum "Abi ne istersen" deyince birden aklıma geldi"Alabalıklı var mı" dedim "Alabalıklı olmaz" dedi ama yanlış düğmeye bastığını anladığında iş işten geçmişti Ben yaklaşık dört tane pide yapacak kadar hazır hamura ağabeylik yetkilerime dayanarak el koymuş ve eve varmıştım Seyrederken o hamuru açmak kolay görünse de ben açmaya çalıştığımda çok inatçı bir hamur olduğu anlaşılıyordu Uzun süren bu mücadele, çok yormasına rağmen benim galibiyetimle sonuçlandı Pideciler kadar muntazam açamadım ama olsun Daha sonra fırın tepsisini tereyağı ile güzelce yağladım Açtığım hamuru tepsiye yerleştirdim Önce yağda kavrulmuş az rende soğan daha sonra rende kaşar ve en son küçük parça domatesleri hamurun üstüne koydumSiyah pul biber ,az nane ve az karabiber de serpince ön hazırlık bitmiş olduAlabalıkları hepsinin üstüne yerleştirdimHerkes Alabalıkların her yemekte üstüne bir şey koyarak o güzelliği örterBen şahsen üzerlerini kapatmamaya dikkat ederim İçinden bir şey kaçmasın diye de fırına atmadan önce üstünü bir folyo ile örttüm Önceden ısınmış 200 derece fırında on dakika kaldıktan sonra dışarı çıkardım ve folyoyu üzerinden aldım Alabalıkların kılçıklarını çıkararak pidelerin üzerine muntazam olarak yerleştirdim Pidelerin kenarlarını tereyağı ile yağladım ve beş dakika kadar daha fırında tuttum Masamıza Alabalığı tuttuğumuz derenin kaynağından eve getirdiğimiz buz gibi suyumuzu da koydum Karadenizlilerin bu kadar yıldır keşfedemediği Alabalıklı Karadeniz Pidesini keşfetmiş olmanın verdiği mutlulukla bu harika pideyi yedim Sevgiler… |
|