Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alabalıklı, karadeniz, pidesi

Alabalıklı Karadeniz Pidesi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alabalıklı Karadeniz Pidesi

Değerli Arkadaşlar

Dün öğle saatleri civarında , işlerimi halletmiş ve karnı acıkmış bir halde çarşıda dolaşırken pideci bir arkadaş "Ahmet abi gel harika Karadeniz pidesi var” diyerek beni çağırdı
Ben de içeri girmeye niyetlenirken espri olsun diye "pidelerin içinde ne var ki" diye sordum
"Abi ne istersen" deyince birden aklıma geldi"Alabalıklı var mı" dedim
"Alabalıklı olmaz" dedi ama yanlış düğmeye bastığını anladığında iş işten geçmişti

Ben yaklaşık dört tane pide yapacak kadar hazır hamura ağabeylik yetkilerime dayanarak el koymuş ve eve varmıştım

Seyrederken o hamuru açmak kolay görünse de ben açmaya çalıştığımda çok inatçı bir hamur olduğu anlaşılıyordu

Uzun süren bu mücadele, çok yormasına rağmen benim galibiyetimle sonuçlandı Pideciler kadar muntazam açamadım ama olsun

Daha sonra fırın tepsisini tereyağı ile güzelce yağladım Açtığım hamuru tepsiye yerleştirdim Önce yağda kavrulmuş az rende soğan daha sonra rende kaşar ve en son küçük parça domatesleri hamurun üstüne koydumSiyah pul biber ,az nane ve az karabiber de serpince ön hazırlık bitmiş olduAlabalıkları hepsinin üstüne yerleştirdimHerkes Alabalıkların her yemekte üstüne bir şey koyarak o güzelliği örterBen şahsen üzerlerini kapatmamaya dikkat ederim

İçinden bir şey kaçmasın diye de fırına atmadan önce üstünü bir folyo ile örttüm

Önceden ısınmış 200 derece fırında on dakika kaldıktan sonra dışarı çıkardım ve folyoyu üzerinden aldım Alabalıkların kılçıklarını çıkararak pidelerin üzerine muntazam olarak yerleştirdim Pidelerin kenarlarını tereyağı ile yağladım ve beş dakika kadar daha fırında tuttum

Masamıza Alabalığı tuttuğumuz derenin kaynağından eve getirdiğimiz buz gibi suyumuzu da koydum

Karadenizlilerin bu kadar yıldır keşfedemediği Alabalıklı Karadeniz Pidesini keşfetmiş olmanın verdiği mutlulukla bu harika pideyi yedim

Sevgiler…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com