Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diyenlere, tutamasam da pişirip yerim kardeşim

&Quot;Tutamasam Da Pişirip Yerim Kardeşim&Quot; Diyenlere

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

&Quot;Tutamasam Da Pişirip Yerim Kardeşim&Quot; Diyenlere



"Tutamasam da pişirip yerim kardeşim" diyenlere

KonuşanBalık'ın mutfağından hamsili pilav


MALZEMELER
2 kg kılçıkları ayıklanmış hamsi
4 adet soğan
3 su bardağı pirinç
nane, maydanoz, karabiber tuz

HAZIRLANMASI
Soğanları ince ince doğrayın, biraz sıvıyağda pembeleşinceye kadar karıştırın, yıkanmış suyu süzdürülmüş pirinçleri ekleyin, nane, maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave ederek pirinçlerin üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin, çok kısık ateşte pişirmeye bırakın Damak zevkinize göre iç pilava fıstık, kuş üzümü, yenibahar da koyabilirsiniz
Diğer yandan yağlanmış güvecin dibine kılçıkları çıkarılmış hamsileri sıralayın, üzerine suyunu tam çektirmeden iç pilavı koyun tekrar arasına hamsi sıralayın tekrar iç pilav ekleyerek üzerine fotoğrafta görüldüğü gibi hamsileri sıralayın
Önceden ısıttığınız 230 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika hamsilerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Güveci ters çevirerek servis tabağına alın

Afiyet , Bal ve Şeker Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.