![]() |
Kefal Havyarinin Kurutulmasi Ve Faydalari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kefal Havyarinin Kurutulmasi Ve Faydalari*Ben babam yaparken görmüştüm ![]() ![]() Balığın içinden dikkatlice çıkartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sinekler deli gibi saldırır onun için tül gibi bir şeyle kapatılırsa iyi olur ![]() (Kefal havyarı normalde canlı kefalden çıkartılır ama biz balıkçıdan aldığımız için canlı değildi) *Bu pastırma gibi ince ince kıyıp limon sıkılarak yenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama o zaman küçüktüm belki ondan güzel gelmemiştir ![]() * İstanbul/Beyoğlu/İstiklal caddesi/Balık pazarın da her zaman bulabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kefal Havyarinin Kurutulmasi Ve Faydalari |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kefal Havyarinin Kurutulmasi Ve FaydalariBu yazının devamı nedense konuya eklenmiyor ![]() ![]() Kefal havyarı ile ilgili internette bulduklarım: 16 Haziran 2006 Cuma Yabancı turistler tarafından büyük ilgi gören kefal havyarının kilosu 80-100 YTL arasında satılıyor ![]() Balık yumurtası olan havyarın besin değeri çok yüksektir ve güçlü bir afrodizyaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlık uzmanlarınca tüketilmesi tavsiye edilen havyar, bol protein, yağ, B12, B6, B2, PP, C, A vitaminleri ile birçok mâdeni tuzları da ihtiva ettiğinden besin değeri çok yüksek bir gıda olduğu belirtiliyor ![]() ![]() ![]() Havyar 150-750 gr arasındadır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|