![]() |
Fırında Kaşarlı Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kaşarlı Levreklevreğin birkaç yerde tarifini verdim ama burada tam ayrıntılı olarak vermek istiyorum ![]() fırında levrek --------------- 1,5-2 kg luk bir levrek tutulup güzelce kesilip temizlenecek ![]() sonra bir tencereye tereyağ (ben sıvı yağ kullanıyorum kolestrolden dolayı ama tereyağ daha güzel oluyor)eritilecek ![]() soğan sarmısak ince ince kıyılıp kavurulacak ![]() içine bolca mantar atılıp iyice kavurulacak ![]() domates rendeden geçirilip tencereye katılacak kısık ateşte kaynamaya bırakılacak ![]() içine tuz karabiber istenirse kırmızı pul biber katılacak ![]() bol sulu olsun istenirse 1 yada 2 bardak su katılacak ![]() isteğe göre karedes konulabilinir(süper olur) ayrı bir tepside levrekler tepsiye yerleştirilecek ve tencerede yapılan karışım balıkların üstüne yayılarak dökülecek ![]() 2-3 yaprak defne yaprağı katılacak(1 ![]() 2 ![]() ![]() 2-3 ince dilim limon eklenecek ![]() bu şekilde hazırlanan tepsi aliminyum folyo ile kapatılıp tercihen fırında pişirilmek üzere fırına verilecek 45 dakika fırında piştikten sonra folyo çıkartılıp tepsiyi örtecek şekilde kaşar ile kapatılıp mümkünse fırının ızgarası yakılıp kaşarlar kızarana kadar pişirilecek ![]() bu tarif aslında böyle değildir ben bir tariften krema aldım bir tariften kaşar aldım kendim mantar ekledim derken bu tarif çıktı ![]() ![]() afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|