![]() |
Levrek Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Levrek Yemeklerilevrek yemekleri ****** Eti son derece lezzetli, hafif, sindirimi kolaydır ![]() ![]() ![]() ******** ********IZGARASI: Pulları kazınıp ayıklandıktan sonra, diğer balıklarda olduğu gibi pişirilir ![]() ****** BUĞULAMASI: Her türlü buğulaması yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ****** ŞARAPLI FİLETOSU: Fileto haline getirilmiş levrek, hafifçe tuzlanıp bir tencereye dizilerek üzerine yarım bardak beyaz şarap ve limon sıkılıp, bir çorba kaşığı tereyağ ilavesi ile üstü kapatılarak ocağa konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ****** İki bardak su ilavesi ile 20 dakika daha pişirilir ![]() ![]() ****** Levrek filetoları elde ettiğimiz bu sebze suyunun üzerine konup orta ateşte fırına verilir ve 20 dakika daha pişirilerek servise çıkarılır ![]() ****** LEVREK FIRINDA: Fileto haline getirilmiş balık eti eşit parçalara bölünür ve tuzlanarak üzerlerine karabiber serpilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ****** Levreğin, diğer yemekleri, kâğıt kebabı, tavası, her türlü haşlaması diğer balık yemekleri gibi yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Levrek Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Levrek Yemekleri2 kg dan fazla levregi kesinlikle yemem direk veririm 2 kg dan küçükleri yerim veya dolaba atarım başka zaman yerim küçükleri çok daha lezzetli olur ![]() bir tepsiye yarım çay bardagı sıvı yağ 2 adet orta boy domates bolca mantar istege baglı olarak karedes 3 yaprak komşumun agacından kopardıgım defne yapraklarından tuz karabiber yarım kutu krema(koymadanda cok güzel oluyor) acı sevenlere kırmızı biber maydonoz limon bunların ölçüleri yok kafama göre koyuyorum fırında önce 1 saat pişiriyorum balık iice pişince fırından alıp balıkların üstünü kaşar peynirle kapatıyorum ve ızgarada kaşarların üstü kızarana kadar pişiriyorum ve servise sunuyorum afiyet olsun bi yaptıgımda resminide çeker gönderirim |
![]() |
![]() |
|