O 'Nu C.C Çok Sevmeliyiz |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
O 'Nu C.C Çok SevmeliyizAllah’tan çok korkmalıyız Allah dostlarından Şihâbüddîn Ahmed bin Alî hazretleri, bir gün bâzı gençlere; - Allahü teâlâyı çok sevmek ve O’ndan çok korkmak lâzımdır, buyurdu Gençler: - Efendim, Allahü tealayı sevmek ve Ondan korkmak lazım geldiğini biraz açıklar mısınız, dediler Cevabında; - Allahtan korkmak için çok sebepler var, buyurdu Ve misal verdi: - Mesela hastalanmak, sakat kalmak, fakirlik, sonra yangınlar, zelzeleler, harpler ve daha nice felâketler, hep Allahü teâlânın takdiriyle olmaktadır, öyle değil mi? - Evet efendim - Dünyâdaki bu elemler, geçicidir Bir de âhiretteki sıkıntılar var ki, onlar çok daha şiddetli ve kâfirler için sonsuzdur Ve sordu onlara: - Bütün bunlar Allahü teâlâdan korkmak için, yeter sebep değil midir? Gençler tasdik ettiler: - Yeterlidir efendim ONU ÇOK SEVMELİYİZ Sohbetine devamla; - Allahü teâlâyı sevmek için de çok sebepler var, buyurdu Ve saydı bunları: - Evvela Müslüman bir ana babadan dünyâya gelmek, Onun ihsan ettiği bir nîmettir ki, bu nimet, O’nu sevmek için tek başına bir sebeptir Ayrıca; - Müslümanlığı sevmiş ve elinden geldiğince yaşamaya çalışan bir âilenin çocuğu olmak da ayrı bir şanstır Ve ilave etti: - Nitekim ismi Ahmet veya Hatîce olup da, Müslümanlığı yaşamayan nice Müslümanlar var Son olarak; - İnsan haklarını tanıyan bir hükûmetin ferdi olarak yaşamak da, Allahü teâlânın ayrı bir ihsânıdır Şöyle bitirdi: - Bu nîmetlerden mahrum olan milyonlarca insanın bulunduğunu düşünürsek, Allahü teâlâ’yı nasıl çok sevip, nasıl şükretmemiz lâzım geldiğini kolayca anlayabiliriz abdullatifuyan |
|