Coğrafik Aşkım :)) |
|
|
#1 |
|
|
Coğrafik Aşkım :))Coğrafik Aşkim Ben kuzey yarım kürede kışın soğuğunda Sen güney yarım kürede yazın sıcağında Üzerime yağar kar , yağmurdamlaları Senin üstüne sıcak güneş ışınları Ben bitki örtüsü cılız kurak bir yerde Sen güller , ormanlar , yeşillikler içinde Ben verimsiz tundra topraklarında öle öle Sen yaşıyorsun çernozyom toprağında güle güle Doksanıncı enleme çıkıp bağıra bağıra ağlasam Duyar mısın sesimi ey zalim! Ekvatordan Labrador soğuk su akıntısından dolayı donsam Golf Stream su akıntısını getirir misin oralardan ? Gözümdeki yaşlar nehir olup Peleplen oluşturdu Alüvyon taşıya taşıya dayanamayıp öylece durdu Gözüm artezyen kuyusundan beter oldu Yüreğimin içinde sevgin birikinti konisi oluşturdu ************************************************** ******* COĞRAFYAM Hayali yengeç dönencesiydin Bense oğlak Hain ekvator aramızdaydı Doksan derecelik açıyla bakardın hep Bense sıfır Ekinoks tarihlerinde buluşurduk Çünkü aynıydı enlemlerimiz Bu yüzdendi hep volkanik olayların beynimde olması Bu yüzdendi yüreğimdeki med-cezirler Aynı meridyende olduğumuz halde Farklıydı nedense saatlerimiz Açısal hız kadar sadık kalmadın Hani yirmi bir haziranda benim olacaktın Hani alt dönencelerimiz olacaktı Erken ayırdı bizi tarih değiştirme çizgisi Gözlerinden gelen zararlı ışınlar tutamazdım Çünkü atmosferim yoktu Şimdi maksimum doyum noktasında gözlerimdeki nem Artık Marmara gibiyim Bütün faylar yüreğimden geçiyor Kırıldım, Güneydoğu gibi |
|
|
|