![]() |
Allah Nasıl Sevilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Nasıl Sevilir?Başlığımızı aydınlatacak çok basit bir misal verelim: Evin en küçük çocuğu, gelen misafirlerin ellerini öperek; ‘hoşgeldiniz’ der ![]() ![]() ![]() Çocuğu sevimli gören misafirlerden biri çocuğun her iki yanağından öperek, bir çikolata verir ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğun Annesi: ‘Gelenlerden kimi seviyorsun?’ diye sorunca çocuk, elindeki çikolataya bakarak; ‘Bana çikolata veren amcayı!’ der ![]() ![]() ![]() Misafirlerin bulunduğu odaya tekrar giren çocuk, masada atari görür ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Bu atari senin oğlum! Sana almışlar ![]() ![]() ![]() ![]() – Şimdi kimi çok seviyorsun?’ diye sorar ![]() Çocuk; ‘Atariyi vereni’ der ![]() Ç ![]() ![]() Çocuk; ‘Kimin verdiğini bilmiyorum ki!’ der ![]() İlkinde ikram eden eli görünce hem kendisine teşekkür etti, hem de, annesine onu sevdiğini söyledi ![]() İkincisinde, hediyenin değeri büyük olmasına rağmen hediye edeni görmediği için yapacağı teşekkür başka adrese gitti; ya da hiç gitmedi ![]() ![]() ![]() İnanın sistem aynı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bizler de aldığımız her nimetin arkasında ALLAH’ın bulunduğunu ve sıcağı sıcağına O an teşekkürlerimizi bildirirsek sevgi iletişimini kurmuş oluruz ![]() Sevgimizi yapacağımız fiili ibadetler dışında sözlü olarak şöyle dile getirebiliriz; – ALLAH’ım! Bana imanı tattırdığın için seni seviyorum! – ALLAH’ım! Beni rızıklandırdığın için seni seviyorum! – ALLAH’ım! Kusurlarımı bağışlayacağını va’dettiğin için seni seviyorum! – ALLAH’ım! Bana sıhhat ve afiyet verdiğin için seni seviyorum! – ALLAH’ım! Göz zevkime hitap edecek çok güzel manzaralar yarattığın için seni seviyorum! – ALLAH’ım! Şeytan ve dostlarının bizlere nasıl yaklaştığını bildirdiğin için seni seviyorum! – ALLAH’ım! Az amele çok sevap verdiğin için seni seviyorum! – ALLAH’ım! Senin sevgine ulaşan yolları bizlere bildirdiğin için seni seviyorum! Dil ile sürekli seni seviyorum ALLAH’ım demek sevgi kapısını aralayabilir ![]() ![]() ![]() – ‘O zaman ispat et’ ![]() |
![]() |
![]() |
|