![]() |
Sana Yöneldim… Allah´İm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sana Yöneldim… Allah´İmSana Yöneldim… Allah´im Kimdir, dedim, hücrelere can veren? Bunca görünmezi, bakmadan gören? Kilitli, kilitsiz her yere giren? Hep, Seni dediler, Sana yöneldim ![]() Kimdir, dedim, kalp gözüme nûr veren? Bana, bunca güzellikler gösteren? Bütün, şek ve şüpheleri susturan? Hep, Seni dediler, Sana yöneldim ![]() Kimdir dedim, o şeytanı nâr eden? ”Ol ” deyip de, âlemleri vâr eden? Melekleri kullarına yâr eden? Hep, Seni dediler, Sana yöneldim ![]() Hikmetinden ‘’sorgu sual” olunmaz, Bir sel var ki içimde, karşı durulmaz, Yazdıkça yazar da, elim yorulmaz, İçim döküp döküp, Sana yöneldim ![]() Günah denizine, boyumca daldım, Çırpına çırpına kumsala geldim, Gör ki; bir kum tanesi de, ben oldum, Yerimi buldum da, Sana yöneldim ![]() Bin kez tövbelerden, şaşırıp döndüm, Bin kere nûrlandım, bin kere söndüm, Gel gör ki; bu defa, bir başka yandım, Küllere döndüm de, Sana yöneldim ![]() Bir zaman, şeytana eşlik ederdim, ”Herşey bu dünyada, öte yok” derdim, Bir kara boşlukta, koşup giderdim, Gör ki; döndüm Yârab, Sana yöneldim ![]() Kendi gafletimden, düştüm kedere, Yıllarca suçladım, küstüm kadere, Ne fayda ki, geçen geçti bir kere, Zararlardan dönüp, Sana yöneldim ![]() Dünya nimetleri, başım döndürdü, Gönül gözlerime, perde indirdi, Yüreğimde, ne fenerler söndürdü, Birer birer yakıp, Sana yöneldim ![]() Haram pazarında, tacirlik ettim, Sermayeden oldum, kârı tükettim, İtibârım vardı Sende, yok ettim, Binbir ”eyvah!” ile, Sana yöneldim ![]() Şarap; nice derde, sandım ki değer, Bunca içer miydim, bilseydim eğer, Beni sarhoş eden, adınmış meğer, Kırdım kadehleri, Sana yöneldim ![]() Bilmedim, verdiğin, can kıymetini, Yüklendim dünyanın, bin zahmetini, Gerçi yüzüm yok ya; o rahmetini, Yine de ver, diye, Sana yöneldim ![]() Nankör oldum, buldum Sana bahane, Kibirlendim, oldum deli divane, En sonunda, harmanında bir tane, Savrula savrula, Sana yöneldim ![]() Dediler; ”Hani, sen böyle değildin, Gaflet lekelerin, neyledin sildin? Adresi kim verdi, yolu ne bildin?” Anlata anlata, Sana yöneldim ![]() ![]() Yön bilmez kullara, yollar neylesin, Bağlanmış kollara eller neylesin, Mızrap, sarhoş vurur, teller neylesin, Tel tel inledim de, Sana yöneldim ![]() Gönül pınarları, gördüm ki kurur, Kapılar kapanmış kilitli durur, Açan yok, ellerim boşuna vurur, Anahtar sormaya, Sana yöneldim ![]() Katı yürek gördüm, kurşunlar delmez, Yüz adım giderim, bir adım gelmez, Dediler; nankördür, teşekkür bilmez, Dedim; bilen bilir, Sana yöneldim ![]() Zavallı bir zümre, gördüm ki hele, Müşrikle, münâfık, vermiş elele, Hasetten çatlatır, şeytanı bile, Hâlime şükredip, Sana yöneldim ![]() Gördüm, daha nice, yoldan sapanlar, Dünya malın, putlaştırıp tapanlar, Haram harmanında, hasat yapanlar, Binlerce ”vah!” ile Sana yöneldim ![]() Kimseye benzemez, doğmaz ölmezsin, Ağlayıp sızlamaz, coşup gülmezsin, Kulumsun dediğin, dostu silmezsin, Vefâna yâr olup, Sana yöneldim ![]() Selam ve dua ile |
![]() |
![]() |
|