![]() |
Ya Vedûd Aşkına Dilenciyim..!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya Vedûd Aşkına Dilenciyim..!!Ya Rab! ![]() ![]() Kapına geldim, ölümle geldim Eli boş, kalbi kara, yüzü kara geldim ![]() * * * Dünya avuttu beni, oyaladı, eğlendirdi ![]() Türlü ziynetiyle kendine çekti ![]() Ben de daldım ona, unuttum seni, unuttum kendimi, unuttum öleceğimi Ama bak şimdi ölüm geldi, buldu beni * * * Kimse etmedi bana, kendimin ettiğini Ben kimseyi değil, ancak kendimi kandırdım ![]() Şeytana uydum, nefsime kandım ![]() ![]() ![]() diye kendimi inandırdım ![]() Yarına dâir ne planlar yaptım, ne hülyalara daldım ![]() Ancak bir akşam, güneş kızıl eteklerini daha toplamamıştı ki, çalındı kapım * * * Oysa daha yapacak ne çok işim vardı, tadacak ne kadar lezzet, gezecek ne çok yer, toplayacak ne kadar güzellik vardı ![]() Elimde neler vardı, neler Ama hiçbiri yetmezdi ![]() Gözüm hep başkalarınınkine kayar dururdu ![]() Lâkin gözüm şimdi kendi yaptıklarına sâbitlendi ![]() * * * Meğer ne kadar az iyilik yapmışım, ne kadar da az başkalarını düşünmüşüm ![]() Hayatımı ne kadar da gafletle geçirmişim ![]() Gençliğimi, zindeliğimi, gücümü, kuvvetimi, aklımı, zekâmı ne kadar da boş yere heder etmişim ![]() Artık nâfile Geçen geçiyor, giden dönmüyor ![]() * * * Pişman olasım geliyor, ama artık o da nâfile Ölüm geldi, hayat bitti ![]() Son perde indi ve gerçek hayat başladı ![]() Benim yazdığım, kurgusunu yaptığım, sahneye koyduğum ve şimdi izleyeceğim hayat! ![]() ![]() Keşkesi olmayan, gizlisi olmayan, dönüşü olmayan, müsveddesi olmayan hayat! ![]() ![]() * * * Kapına geldim, ölümle geldim Öldüm de geldim ![]() Eli boş, kalbi kara, yüzü kara geldim ![]() Afvına geldim, lütfuna geldim, sana geldim; Yâ Rab! ![]() ![]() ![]() -alıntıdır- |
![]() |
![]() |
|