![]() |
Rabbimizi Analım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rabbimizi AnalımMüslüman, itikadını düzelttikten sonra, kul ve Hak borçlarını ödemeye gayret etmeli, fırsat buldukça her işte Allahü teâlâyı hatırlamaya çalışmalıdır! Bildiği dua ve tesbihleri okumak da Allahü teâlâyı hatırlamak olur ![]() (Allah’ı çok zikredenlerin [ananların] günahları affolur ve büyük mükafat verilir ![]() (Kalbler ancak Allahü teâlâyı anmakla, itminana, rahata kavuşur ![]() (Allahü teâlâyı anmak her şeyden büyüktür ![]() (Allah’ın nimetlerini anın ki, kurtulasınız ![]() (Beni anmayan, sıkıntılara maruz kalır, kıyamette de kör olarak haşrolur ![]() (Beni anın ki, ben de sizi anayım ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: (Allahü teâlâ, kıyamette buyurur ki: Dünyada bir gün beni hatırlayıp anan müslümanı, benden bir kerecik korkan müslümanı, Cehennemden çıkarın!) [Tirmizi] (Gece ibadet edemeyen, malını hayra sarf edemeyen kimse, Allahü teâlâyı çok ansın!) [Bezzar] (Size mecnun deninceye kadar Allahü teâlâyı çok anın!) [Hakim] (Münafıklar, mürai [riyakâr] deseler de Allahü teâlâyı çok anın!) [Beyheki] (Tenhada Allahü teâlâyı zikreden, kâfirlerle tek başına savaşan gibidir ![]() (Şükreden kalb, zikreden dil, uygun bir ev ve saliha bir kadına sahip olan, dünya ve ahiretin hayrına kavuşmuş demektir ![]() Hadis-i kudside buyuruldu ki: (Ya Musa, seninle beraber olmamı istersen, beni zikredenin yanında ol! Kim Beni nerede ve ne zaman ararsa bulur ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Cennetin ağaçları, nehirleri dünyadakilere hiç benzemez ![]() ![]() Peygamber efendimiz, (Cennette ağaç yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: (Allah indinde en kıymetli söz, "Sübhanallahi ve bihamdihi"dir ![]() (Günde yüz defa "Sübhanallahi ve bihamdihi" diyenin, günahları deniz köpüğü kadar da olsa affedilir ![]() (Gece ibadet etmek kendine güç gelen veya malını hayra sarfetmekte cimrilik eden yahut düşmanla savaşmaktan korkan, çokça "Sübhanallahi ve bihamdihi" desin ![]() ![]() (Dilde hafif, terazide ağır ve bağışlayıcı olan Allah indinde en kıymetli iki cümle: "Sübhanallahi ve bihamdihi, Sübhanallahilazim") [Müslim] |
![]() |
![]() |
|