![]() |
Evvelim Sen İdin,Ahirim Sen Ol... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evvelim Sen İdin,Ahirim Sen Ol...“De ki: Allah Ehad’dir ![]() Allah Ehad’dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah Samed’dir ![]() Her şey O’na muhtaçtır, O ise hiç kimseye ihtiyaç duymaz ![]() ![]() ![]() “Açlık kapısını çalın ![]() ![]() ![]() “Doğmamıştır, doğurmamıştır, hiçbir şey O’na denk değildir ![]() Ey kendisi doğmamış ve kimseyi doğurmamış olan, ama insanda ikisiyle de tecellî eden Allâh’ım! Bizden sâdır olanlar ve sâdır oluşumuz, salâh üzerine olsun ![]() ![]() “Siz nerede olursanız olun O sizinle beraberdir ![]() Rabbim, beni maiyyet (beraberlik) sırrına erdir ![]() Hüzne boğan yalnızlık hissinden (“Âşıkın hâl-i dil-i zârını Allah bilir ![]() Günaha meyletmeye sebep yalnızlıktan (“Hem-râhım ol ey mâh”) Değersizlik ve dolayısıyla sorumsuzluk veren ıssızlıktan, yalnızlıktan kurtar beni… (“Şu dünyada çeşit çeşit insan var/Kimi yalnız, kiminin kalbi dünyalar kadar ![]() “O sizinle beraberdir, siz kiminle berabersiniz?” çağrını duyur gönül kulağıma… Nereye uzaklaşırsam, ipin olsun boynumdaki, dönüp geleyim sana… Ey, açlığın nûru! Ey, az bir çabaya çokça verim lutfeden Kerîm! Ey, tanıyamayacağım kadar farklı ve özel diyerek şeytanın beni kendisinden uzak tuttuğu yakînim; tanımamak sevmeye mâni mi? Sevdikçe tanıyor insan, belki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ve Biz, O’na şah damarından daha yakınız ![]() Hazret-i Ali’ye birisi: “-Hadi yoksa?” diye soruyor, “hadi yoksa âhiret, ölümden sonra hayat?” Hazret-i Ali: “-Gam değil,” buyuruyor, “zira ben zarara uğramış olmam iyi yaşamakla ![]() Allâh’a ait bir hayatın güveninden gelen esneklik, tebessüm ![]() ![]() “Evvelim Sen idin, âhirim Sen ol!” __________________ __________________ Birgün Güneş Benim İçinde Doğacak |
![]() |
![]() |
![]() |
Evvelim Sen İdin,Ahirim Sen Ol... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evvelim Sen İdin,Ahirim Sen Ol...Selamün Aleyküm kardeşim ![]() Emeğinize sağlık ![]() ![]() ![]() ![]() Değersiz bir parça idik, O ruhunu üfledi; dünyaya gelmeden, mekanı bizler için hazırladı ![]() ![]() ![]() ![]() Ey, her ihtiyaç listesinin başına adını yazdığım biricik ihtiyacım! O, hiç bitmeyecek bir ihtiyacı bizlerin ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan, O'na ihtiyacı nispetinde güç bulur ve gayrullaha ihtiyaç duymamak ile, arzını, dilekçesini yalnız O'na sunmak ile parlar, derecelenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|