Sen Yeter Ki, Rabb’E Teslim Ol! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sen Yeter Ki, Rabb’E Teslim Ol!Keşke, Rabbimize her zaman niçinsiz ve nedensiz olarak teslim olabilsek ![]() ![]() Onubilip vicdanımızda O’nun irfanına erdikten sonra mükellef olduğumuz hususlar mevzuunda “niçin böyle oldu?”, “neden bunlar hep benim başıma geliyor?”, “Allah’ım neydi günahım!” demeden sadece ve sadece teslim olmamız nispetinde O’na karşı şükran borcumuzu eda edebilsek ![]() ![]() Kapısının sadık tasmalıkulları olarak yüzümüzü kapısının eşiğinden ayırmayıp “Rabbim günahkar kulun kapına geldi ![]() bahtına düştüm![]() ” deyip kendimiziO’nun rahmet kollarına bırakabilsek ![]() ![]() ![]() Sözün burasında bir misal olması bakımından kadınlık dünyasının sultanlarından Hz HacerValidemizin teslimiyetini nazarlara arz edelim ![]() Hz İbrahim, kucağındaki çocuğuyla birlikteHz Hacer anamızı ekinin bitmediği, suyunun olmadığıkupkuru bir çöle, şimdiki adıyla Mekke’ye bırakmakla emrolunur Eşini ve biricik oğlunuorada bırakan Hz İbrahim geriye döner Birazilerlemiştir ki, arkadan ağzı kevser içesi, Rasul- i Ekrem’e gerçekten nine ve anne olacak büyük kadın Hz Hacer’in sesi duyulur: “Ya İbrahim,Ya İbrahim! Bizi burada bırakman Allah’ın emri mi yoksa kendi isteğin mi?” Bunun üzerine Hz İbrahim, “Allah’ın emri ile seni buraya bıraktımYa Hacer” der Bu sözleri duyan Hz Hacer’indudaklarından şu sözler dökülür: “Madem Allah’ın emriyle getirip bizi buraya bıraktın, gayri Allah bizi terk etmez Allah’a teslimolmak, emrettiği şeyleri yerine getirirken, bizi zayi ve terk etmeyeceğine inanmak lazım ”BAHTINA DÜŞTÜM YA RABBİ! O sırada başta Fahri Kainat olmak üzere kıyamete kadar gelecek nurlu halkanın başı, onların şerefli dedeleri Hz İsmail bir çocuktur Başında koruyucuolarak anasından başka kimsesi yoktur ![]() Etrafta su ve yiyecek namına bir şey görülmüyordu ![]() Hz İbrahim eşini orada bırakıp uzaklaştıktansonra bütün yük, Hz Hacer’in omuzlarına kalmıştır![]() Ama o, “Rabbin emriyle olduktan sonra gam yemem” diyordu Biraz sonra çocuk susayıncaağlamaya başlar Anne bir yudum su bulabilmekiçin sağa sola koşar İlk gözüne ilişen Safatepesi olur Safa kapısından dışarı çıkar, “Acababir yerde su görebilir miyim ![]() suyun alametiolan kuşlara şahit olabilir miyim ![]() ben ne olursamolayım ama şu yavrucuk ağlıyor ve içim parçalanıyor” duygu ve düşüncesiyle tepeye tırmanır ![]() |
|
|
|