|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
”, demekle, hiçbirşey, kaybetmedim, rabbi, yetiş |
![]() |
Yetiş Yâ Rabbî !” Demekle Hiçbirşey Kaybetmedim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetiş Yâ Rabbî !” Demekle Hiçbirşey KaybetmedimYETİŞ YÂ RABBÎ !” DEMEKLE HİÇBİRŞEY KAYBETMEDİM ÇÜNKÜ: * Rabbimiz, kendisine dua edince, çağıranın da’vetine icâbet edeceğini vaad etmiş ![]() ![]() * Rabbimiz; hakkıyla işiten, kemâliyle bilendir ![]() ![]() * Rabbimiz kullarına pek yakındır, hem de şahdamarından daha yakın ![]() * Rabbimiz mülkün sahibidir, göklerin ve yerin mirası O’nundur ![]() ![]() ![]() ![]() * Bilirim ki, göklerde ve yerde kim ve ne varsa O’ndan ister ![]() ![]() * Rabbimiz, rahmet hazinelerini kimseye emânet etmemiştir ![]() ![]() * Çağırdığım zât, her an çağrıma cevap verebilecek bir halde olmalıdır ![]() ![]() * Çağırdığım zât çağrımı işittiğinde bunu karşılayacak kudrete sahip olmalıdır ![]() ![]() * Rabbimizden başka yalvarılanlar, bizim gibi kullardır ![]() ![]() * Rabbimiz, yarattıklarının geçmişlerine de, geleceklerine de vâkıftır ![]() ![]() * el – Mûcib olan (çağrılara cevap veren) yalnızca Rabbimizdir ![]() ![]() * Rabbime yalvarmakla asla bahtsız olmadım ![]() ![]() * Başkalarını çağırırsam beni duyacağına ve yardıma gücü olduğuna bir güvencem yok ![]() * Eğer Rabbimiz, kendisinden başkasından yardım isteyebileceğimiz konusunda izin verseydi (ki vermemiştir) buna en uygun kişi Resulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Resulullah, kendi ölümünden sonra ümmetinin ne halde olduğundan dahi haberi yokken, nasıl yardıma çağırılsın ki? * Resulullah, daha yaşarken ifk hâdisesinde, münâfıkların tesbitinde ve savaş için geçerli mâzeretleri olmayanlara izin vermesi hususunda gayba vâkıf değilken, ölümünden sonra nasıl gayba vâkıf olur ki? * Resulullah, ashabına, şefaatinin kendisinden değil de, Rabbimizden istenmesini tâlim etmiştir ![]() * Mekke’nin en ağır işkenceli devrinde, Bilal-i Habeşî, Hubeyb ve Habbab bin Eret gibi sahabeler yardım isteklerini Rabbimize doğrudan iletmişlerdi ![]() ![]() KONUYA AİT BİRKAÇ DELİL 1 – İbn Abbas’dan (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Siz kabirden kalktığınızda yalınayak, çıplak ve sünnetsiz olarak haşr olunacaksınız ” demiş ve: “Biz insanları ilk yarattığımız gibi yeniden işte o şekilde dirilteceğiz ![]() ![]() ![]() “Kıyamet günü ilk elbise giydirilen kişi İbrahim’dir ![]() ![]() “Yâ Muhammed! Emin ol ki sen bunlardan ayrıldığından beri onlar ökçelerine basarak geri dönmüş mürtedlerdir” diye cevap verilecektir ![]() “Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, dedim ![]() ![]() ![]() ![]() 2 – Ebu Hureyre’den (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bir ara (havzın başında) duruyordum ![]() ![]() ![]() ![]() “Gelin ” dedi ![]() “(Bunlarla) nereye gidiyorsun ?” diye sordum ![]() ![]() Ben: “Bunların suçu nedir ki ?” dedim ![]() Melek: “Ya Resulullah! Senden sonra bunlar senin getirdiğin dinden gerisin geriye cahiliyeye döndüler ![]() ![]() Bunun üzerine Resulullah: “Sanmam ki bu (havuza yaklaşıp da geri çevrilenlerden) cehennemden kurtulanlar olsun ![]() ![]() ![]() 3 – Enes bin Malik şöyle demiştir: “Halk kıtlığa düştüklerinde, Ömer bin Hattab (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah’ım! Bizler NEBİMİZ HAYATTA İKEN, ona dua ettirerek senden niyaz da bulunurduk da bize yağmurlar ihsan ederdin ![]() ![]() ![]() ![]() 4 – Resulullah, bir sahabeye şefaatini istemesini şöyle öğretmiştir: “Allah’ım, Resulullah’ı hakkımda şefaatçi eyle ![]() 5 - De ki: “Ben ANCAK RABBİME YALVARIRIM ve O 'na kimseyi ortak koşmam ![]() 6 - Hak olan ÇAĞRI (dua , ibadet) YALNIZCA O'NA (olan) dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 – “Gerçekten biz bundan önce O 'na yalvarıyorduk ![]() ![]() 8 - (Onlar mı hayırlı) yoksa, kendine yalvardığı zaman bunalmışa karşılık veren ve başındaki sıkıntıyı gideren, sizi yeryüzünün hakimleri yapan mı? Allah'ın yanında başka bir ilâh mı var? Ne kıt düşünüyorsunuz! (NEML 62) 9 - Çevrenizdeki bedevî Araplardan ve Medine halkından birtakım münafıklar vardır ki, münafıklıkta maharet kazanmışlardır ![]() ![]() ![]() 10 - Çünkü siz bu iftirayı, gelişi güzel birbirinizin ağzından alıyor ve hakkında bilgi sahibi olmadığınız (bu uydurma haberi) ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 11- Allah seni affetsin; doğru söyleyenler sana açıkça belli oluncaya ve yalancıları da öğreninceye kadar niye onlara izin verdin? (Savaştan kaçmak için izin isteyenlere) (TEVBE 43) AYRICA: Bakara 127 , 186, 255- Al-i İmrân 26 , 180 - Muhammed 38 - Rahman 29 - Necm 43- Hac 78 – Şuarâ 80 ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|