|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ahlaktır, güzel, rabbimize, yaklaşmanın, yolu |
![]() |
Rabbimize Yaklaşmanın Yolu ''Güzel Ahlaktır'' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rabbimize Yaklaşmanın Yolu ''Güzel Ahlaktır''Yüce Allah'a Yaklaşabilmenin Tek Yolu ''Güzel Ahlaktır'' Değerli Kardeşlerim Peygamber Efendimiz (s ![]() ![]() "Ben ancak güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim:'' Böylece peygamberlik görevini bu soylu hedefle özetliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Değerli Kardeşlerim; ''Güzel ahlak insanı Rabbinin sevgisi ile kuşatır'' İnsanların çoğu genellikle güzel görünmek için dışarı çıktıkları zaman kendilerine bakım yaparlar ki,dışarıdan güzel hoş görünsün diyedir ![]() ![]() ![]() Sadece insanlar bizi dışarda görür ve genellıkle dışarısı için düşünce sarar insanı ![]() ![]() Yalnız Yüce Rabbimiz bizi her yerde görmektedir! Nerde olursak olalım Rabbimiz bizim her hareketimizi görmektedir,ve ağzımızdan çıkan her türlü kelimeden,her türlü hareketten hesaba çekileceğiz ![]() Sadece dışarıda değilde evimizdede,kendi kendimize başbaşa kaldığımız zaman güzel ahlâk sahibi olmaya gayret etmeliyiz ![]() ![]() Peygamber Efendimiz (s ![]() ![]() ''Güzel ahlâk dinin yarısıdır'' ![]() ''Sizin en hayırlınız ahlâk'ça en güzel olanınızdır'' ![]() ''Kıyamet gününde müminin amel terazisinde güzel ahlâk'tan daha ağır birşey bulunmaz'' ![]() ''Sizden cennette bana arkadaş olan kimse,dünyada güzel ahlâk'ka sahip olanınızdır'' ![]() ''Bir mümin güzel ahlâk ile gece ibadet eden,gündüz oruç tutan kimselerin derecesine erişir'' ![]() ''Allah sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz,kalplerinize ve amellerinize bakar'' ![]() ''Sirke balı bozduğu gibi,kötü ahlâk'ta ameli ve ibadeti bozup gibi fenalaştırır'' ![]() ''Sizin en fenanız,ahlâkı kötü olanınızdır'' ![]() ''Nerede bulunursan bulun,Allah'tan kork! bir kötülüğün ardından hemen bir iyilik yap ki,o iyilik günahı gidersin ![]() ![]() ''Allah'ım bana güzel ahlâk ihsan eyle,senden başka bana kimse güzel ahlâk ihsan edemez ![]() ![]() Saygılarımla Ferat MAVİYILDIRIM |
![]() |
![]() |
|