![]() |
Basar(Cc) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Basar(Cc)selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü biz insanı bir meşakkatla yarattık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) ün bilinen alemde görmesi ![]() ![]() ![]() zati sıfatları itibari ile ALLAH(cc) İLMİ KENDİSİNDE MAHFUZ TUTLAN RUH'UN SAHİBİDİR ![]() ![]() ![]() bu açıdan ruh ilim itibari ile insana kapalı tutulmuş insanların ondan sorularına onun ilşmi ALLAH(cc) yanındadır diye cevap verilmesi istenmiştir ![]() ![]() ALLAH(cc) yarattığı acılarında maliki olarak acıkmadan susamadan korkmadan insana ait menfi bir varlığa sahip olmadan da bu duyguların asli yaşayıcısıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) kuluna zulmetmez o zulmün ağırlığı onun üzerindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu açıdan insanı meşakkatla yaradan ALLAH(cc) ASIL ZORLUK DEDİĞİMİZ KULU İLE BİR OLMA ZORLUĞUNA DA SAHİPTİR, VE DİNE YARDIM DEDİĞİMİZ HAL allah(CC) maliki olduğu ruha bir yardımdır hilafetin açık anlamıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bunun verasında ruh ALLAH(cc) ün sahibi olduğu değer bakımından cehennemi hali ortadan kaldıracak nasıra da açıktır ve bu kul ben sizin bilmediğinizi bilirim diyen ALLAH(cc) ÜN ASIL BİLDİRMEDİĞİ HALİ AÇIKLAR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu yüzzden ALLAH(cc) TAKTİR ZORLUĞU DENEN HALİN ÖZÜ BU HALDİR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kul bir hali görür de ölmez bitme ama ALLAH(cc) KAPISINI kırar da o dua içeri girer ![]() ALLAH(cc) bizlerden razı olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Basar(Cc) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Basar(Cc)hado77´isimli üyeden Alıntı selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü biz insanı bir meşakkatla yarattık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) ün bilinen alemde görmesi ![]() ![]() ![]() zati sıfatları itibari ile ALLAH(cc) İLMİ KENDİSİNDE MAHFUZ TUTLAN RUH'UN SAHİBİDİR ![]() ![]() ![]() bu açıdan ruh ilim itibari ile insana kapalı tutulmuş insanların ondan sorularına onun ilşmi ALLAH(cc) yanındadır diye cevap verilmesi istenmiştir ![]() ![]() ALLAH(cc) yarattığı acılarında maliki olarak acıkmadan susamadan korkmadan insana ait menfi bir varlığa sahip olmadan da bu duyguların asli yaşayıcısıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) kuluna zulmetmez o zulmün ağırlığı onun üzerindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu açıdan insanı meşakkatla yaradan ALLAH(cc) sen burada da ayeti kerimenin tefsirini kafana göre yapmışsın ALLAH TEALA kulunu yaratırken zorluk meşakkat sıkıntı eza gibi kullarına has duygularla hislerle bir yaratma fiili işlememiştir bilakis bir çok tefsir alimleri şöyle izahatlar yapmışlardır «Biz, insanı gerçekten meşakkat içinde yarattık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bunun verasında ruh ALLAH(cc) ün sahibi olduğu değer bakımından cehennemi hali ortadan kaldıracak nasıra da açıktır ve bu kul ben sizin bilmediğinizi bilirim diyen ALLAH(cc) ÜN ASIL BİLDİRMEDİĞİ HALİ AÇIKLAR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu yüzzden ALLAH(cc) TAKTİR ZORLUĞU DENEN HALİN ÖZÜ BU HALDİR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kul bir hali görür de ölmez bitme ama ALLAH(cc) KAPISINI kırar da o dua içeri girer ![]() ALLAH(cc) bizlerden razı olsun ![]() Esselamu aleykum, Kıymetli hocam biz acizane öğrenciniz olarak geçen gün bir yazınızda sizleri ikaz ettiğimiz için bizlere şöyle demiştiniz '' Alimler yazılarını öğrencilerini okuyunca düzeltsinler ister o sebeple bazı yerlerde noksan eksik yazarlar,bende onlar gibi yapıyorum ![]() ![]() ![]() Bizde sizlere öğrenci olmala şereflendiysek yukarıda yazdığınız yazınıza bir kaç paragraf açtık içinden çıkabilirseniz ALLAH RIZASI için bizlere bu kırmızı yazı ile yazdığım yerleri ANLAYABİLECEĞİMİZ BİR DİL İLE ANLATIRMISINIZ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Basar(Cc) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Basar(Cc)Her ne zannediyorsan Allah hakkında o Allah değildir ![]() ![]() Kafa bulanıklığını kağıda dökmek başka başkalarının "_mu,_mi" ,acaba demelerine sebep olmak ![]() ![]() ![]() Ayrıca yorum yazan değerli kardeşime katılmamak elde değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuya kesinlikle vakıf olmayan bir kişinin yazısı diye okudum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki yararlı olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ES-SEMİ’ / EL-BASÎR Semi’: “Gizli aşikâr her şeyi işiten ![]() Basîr: “Aydınlık karanlık, uzak yakın, büyük küçük her şeyi gören, müşahede eden ![]() “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Basîr’dir ![]() Maddeden münezzeh olan Allah’ın işitmesi, insan idrakinin kavrayabildiği ve hayalinin ulaşabildiği her türlü işitmeden münezzehtir; bunların hiçbirine benzemez ![]() Biz hava unsuru olmaksızın, içimizdeki bir arzuyu muhatabımıza işittiremeyiz ![]() ![]() ![]() Bu benzemezliğin bir işaretini Cenâb-ı Hak insanın mahiyetine koymuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim havadan faydalanarak ses tellerimizi hareket ettirmemiz ve aklımızdaki bir mânâyı, böylece kelimelere dökmemiz, onu insanlara işittirmek içindir ![]() O konuşmanın ilâhî hikmet ve kudrete bakan bir yanı var ki çok önemlidir: Ağzımızdan çıkan bir kelime havada bir ilâhî mucize olarak milyonlarca kelimeye dönüşür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görmeye gelince: Güneşi ve güneş ışığını, gözü ve göz nurunu yaratan ve bir yağ parçasına görme kabiliyeti veren Allah, böylece bir hikmet ve kudret mucizesi sergilemiş oluyor ![]() ![]() İnsanın görmesi cüz’îdir ![]() ![]() ![]() Allah’ın bütün sıfatları gibi görmesi ve işitmesi de küllîdir, mutlaktır ve sonsuzdur ![]() ![]() İnsan, karşısındaki şahsın derisinin altını göremediği gibi, kafasında taşıdığı düşünceleri ve kalbinde beslediği arzuları da göremez ve işitemez ![]() ![]() Ama bu insan, o kısa ve sınırlı olan görmesini ve işitmesini kıyas unsuru yaparak, Allah’ın Semi’ ve Basîr olduğunu bilebilir ![]() Bu ilâhî isimleri düşünen bir mü’min, bütün eşyayı birlikte görmenin ve bütün sesleri beraber işitmenin ancak Allah’a mahsus olduğunu hatırlar ![]() ![]() İnsan, kendisine ihsan edilen bu nimetler sayesinde, hem Rabbinin Semi’ ve Basîr olduğunu bilme şerefine erer, hem de renk, şekil ve sesler âlemlerinde tecelli eden ilâhî sanatları hayret ve hayranlıkla tefekkür eder ![]() Alaaddin Başar |
![]() |
![]() |
![]() |
Basar(Cc) |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Basar(Cc)selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü yukarıda yazılanların bir kısmı ALLAH(cc) anlatılırken anlatılan ve bu forumda yazılı hihayelerdendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rasulullah (sav) şöyle dua etti: "Ey Rabbim! Güçsüzlükten ve halk tarafından hor ve hakir görülmekten dolayı Sana yakınıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() bunlar ve benzeri ayet ve hadislerde peygamber(AS) larında ALLAH(cc) ten gelene karşı yanlarındaki melekler dahi olsa hz ![]() ![]() ![]() kainatı 6 günde yarattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() en basit örnekle ve bunu daha da vahim hallere sokabilirim ALLAH(cc) övmek demek ne demeki soruyim ![]() ![]() bu bir kıstas olamaz sorusunun cevabı şu bilip bilmeden ALLAH(cc) hakkında şöyle güçlü böyle güçlü demeden nelerin olabileceğini düşünün ![]() ![]() insanların amelleri duygularıyla yön alır seven sevdiği gibi hareket eder ve ALLAH(cc) bu duyguların yaratıcısıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) kuluna zulmetmez kul kendi nefsine zulmeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() beni sana soruyorlar deki ben onlara gerçekten yakınım ![]() ![]() Allah Tealâ buyuruyor ki: Ey Ademoğlu ! Başınıza düşen aklık benim nurumdan bir nurdur Ben nurumu nârımla azaplandırmaktan hayâ ederim Öyleyse sen de benden hayâ et! Mahlukatımın bana olan ihtiyacı ve yüceliğim hakkı için müslüman olarak yaşlanmış kullarıma azap etmekten hayâ ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) anlatılırken hadis hadis-i kutsi hikayeler şeklinde anlatımlar bu forumda vardı tam yerlerini hatırlamıyorum ama yukarıdaki örnekler hem burdan hem de diğer sitelerden topladığım örneklerin yazıya dökülmüş hali denilebilir ![]() ![]() burada forumun bir yerinde efendimiz(SAS) ben ekmeksiz susuz yaparım ama kadınlarsız yapamam dediğine şahit olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() o hanımlar mümminlerin anneleri ve ben bu sözden rahatsızlık duydum ![]() ![]() hıfz mahfuzla aynı kökenli levh-i mahfuz hıfz edilen levhlar saklanan levhalar aslı orda olan levhalar kitapların aslının yazılı bulunduğu kayıotlar anlamında söyledim başaka bir anlamı varsa üzgünüm ![]() şimdi benim gibi acıkan susayan hasta olan zat(AC) ile aynı duyguları paylaşmamda ne sakınca var anlamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) bizlerden razı olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Basar(Cc) |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Basar(Cc)hado77´isimli üyeden Alıntı selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü yukarıda yazılanların bir kısmı ALLAH(cc) anlatılırken anlatılan ve bu forumda yazılı hihayelerdendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rasulullah (sav) şöyle dua etti: "Ey Rabbim! Güçsüzlükten ve halk tarafından hor ve hakir görülmekten dolayı Sana yakınıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() ![]() hz ![]() ![]() ![]() bunlar ve benzeri ayet ve hadislerde peygamber(AS) larında ALLAH(cc) ten gelene karşı yanlarındaki melekler dahi olsa hz ![]() ![]() ![]() kainatı 6 günde yarattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() en basit örnekle ve bunu daha da vahim hallere sokabilirim ALLAH(cc) övmek demek ne demeki soruyim ![]() ![]() bu bir kıstas olamaz sorusunun cevabı şu bilip bilmeden ALLAH(cc) hakkında şöyle güçlü böyle güçlü demeden nelerin olabileceğini düşünün ![]() ![]() insanların amelleri duygularıyla yön alır seven sevdiği gibi hareket eder ve ALLAH(cc) bu duyguların yaratıcısıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) kuluna zulmetmez kul kendi nefsine zulmeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() beni sana soruyorlar deki ben onlara gerçekten yakınım ![]() ![]() Allah Tealâ buyuruyor ki: Ey Ademoğlu ! Başınıza düşen aklık benim nurumdan bir nurdur Ben nurumu nârımla azaplandırmaktan hayâ ederim Öyleyse sen de benden hayâ et! Mahlukatımın bana olan ihtiyacı ve yüceliğim hakkı için müslüman olarak yaşlanmış kullarıma azap etmekten hayâ ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) anlatılırken hadis hadis-i kutsi hikayeler şeklinde anlatımlar bu forumda vardı tam yerlerini hatırlamıyorum ama yukarıdaki örnekler hem burdan hem de diğer sitelerden topladığım örneklerin yazıya dökülmüş hali denilebilir ![]() ![]() burada forumun bir yerinde efendimiz(SAS) ben ekmeksiz susuz yaparım ama kadınlarsız yapamam dediğine şahit olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() o hanımlar mümminlerin anneleri ve ben bu sözden rahatsızlık duydum ![]() ![]() hıfz mahfuzla aynı kökenli levh-i mahfuz hıfz edilen levhlar saklanan levhalar aslı orda olan levhalar kitapların aslının yazılı bulunduğu kayıotlar anlamında söyledim başaka bir anlamı varsa üzgünüm ![]() şimdi benim gibi acıkan susayan hasta olan zat(AC) ile aynı duyguları paylaşmamda ne sakınca var anlamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH(cc) bizlerden razı olsun ![]() Kardeşim sen bir ton harf ile birşeyler yzıyorsun başından sonuna kadar okuyayım diyorum iyi niyetle okuyayım ÖN YARGI yapmayayım diyorum acaba burada şunu bunumu dedi diyorum belki güzel birşeyler anlatmak istedi diyorum ama sonunu bulamıyorum bak daha yazına eleştiri yapmak istemiyorum ama şu son kısmında bile sen EHLİ SÜNNETE YAKIŞMAYACAK bir laf ediyorsun şimdi benim gibi acıkan susayan hasta olan zat(AC) ile aynı duyguları paylaşmamda ne sakınca var anlamadım kardeş bu ne demek ALLAH benim gibi acıkır susar hasta olur ??? bende onun taşıdığı duyguları taşıyorum ![]() ![]() ![]() Yukarıda yazmışsın ALLAH(cc) insan gibi duygulara sahip değil denebilir mi? bu yazdığında çok yanlış ALLAH TEALA yarattığı hiç bir varlığa benzemez sen İhlas suresinin son ayetini nasıl okuyorsun mübarek ![]() ![]() ![]() Birinci hatan ile ALLAH TEALA yı isevilerin H ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci hatanda İLAHINI kendine benzetmişsin Halbu ki ALLAH c ![]() ![]() ALLAH'ın rasulu s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve kendinin de belirttiğin gibi bir çok siteden kopyala yapıştırlar yaparak buraya yazılar yazıyorsun hatalarını okumadan araştırmadan bizlere aktarıyorsun,bence sen kendini ifade etmekte hata ediyorsun,RABBİNİ GEREKTİĞİ gibi tanımıyorsun ![]() ![]() ![]() Son olarak biz islama aykırı kimin yazısını gördü isek müdahale ettik öyleki birisi bir fıkra anlatsa AZRAİL a ![]() ![]() ![]() ![]() Seni tenkit ve düzeltme yolundaki gayretlerim ise yücelmek için veya bir yerlere çıkmak gibi bir menfaat uğruna değil İmanının ziyan olmaması için RABBİM tarafından bizzat üzerime yüklenen EMRİ BİL MARUF NEHYİ ANİL MÜNKER yükünü iyi taşımak içindir,bu emir ve yük cümlemizin yüküdür,doğru taşımasını bilelim ![]() ![]() ![]() Kardeşim biliyorum özünde çok iyi birisin RABBİNİ de çok ama çok seviyorsun ama anlama ve anlatma yada kendi aklında tasavvur ettiğin fikirler EHLİ SÜNNETE dolayısı ilede dine MUHALİFTİRLER bunu düzeltmen hususunda güzel kitaplar okumanı tavsiye ederim ![]() ![]() ![]() Baki selamlar ve Doğru yolu bulman için hayırlı dualarımla ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Basar(Cc) |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Basar(Cc)Allah kainatı öyle bir yaratmış ki bir insan diger bir insana benzemez herşeyi farklı yaratmıştır Heleki kendi zatına ise kulları cok farklıdır hiçbir kul Allaha benzemez Allah la kulun da bazı benzer yönleri vardır ![]() Allahın bazı sıfatları yaradılısla birlikte insana da yüklenmiştir ![]() bu sıfatları insana yüklemesinin de hikmetleri vardır ![]() peygamberler , Alimler , Arifler üzerinde Allahın tecellisi var ![]() İnsan Allahın azametini gösterir bir nebze ![]() insan da görür Basar'dır ama gözünün önünü görür Allah sa herşeyi zaman ve mekandan münezzeh olarak herşeyi görür ![]() nekadar benzesede fark var elbet ![]() Allah duyar (semi sıfatı) insanda duyar Allahın duyması ise insan gibi değildir ![]() Allah herşeyin sesini işitir ![]() mesela Allah ismen Çok merhametli , cok şefkatlidir ![]() Bunlar insanda da var bilinmesi için Allah yaradılışımıza katmış ![]() bizde bir miktarken, Allahta ise sınırsızdir ![]() Hem benziyoruz , Hem benzemiyoruz ![]() mesela Alim sıfatı insanlarda da var ![]() bizim ilmimiz sınırlı , Allahın ilmi ise Akıl sır ermeyecek kadar coktur, sınırsızdır ![]() insan; daha insanı anlayamadık Allahın Maiyetini anlamak nerde? |
![]() |
![]() |
|