Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allaha, güvenmek

Allah'a Cc Güvenmek

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah'a Cc Güvenmek

Bire On Vaadi Ve Helal Rızık

Rabia-yı Adviye Hazretleri'nin evine misafirler gelmiştimisafirlerin karnını doyurmak istedifakat baktı ki sadece 2 ekmek varekmek misafire yetmeyecekti

''Misafirlere yetecek kadar ekmeği nasıl temin edebilirim?''

diye düşünürken kapı çaldıgelen 2 kişi karınları aç olduğu için Rabia-yı Adviyye'den yiyecek bir şeyler isteyeceklerdidaha onlar bir şey söylemeden ,kapı aralığından 2 ekmek uzatıldıgelenler ekmeği alıp sevinerek oradan uzaklaştılar

evdeki misafirler bu işe bir mana verememişlerdimevcut 2 ekmek de gitmiştikendilerine yiyecek bir şey kalmamıştıfakat HzRabia'ya bir şey söylemeden beklemeye başladılar

Aradan bir iki saat geçmemiştiki Hz Rabia'nın kapısı tekrar çalındı

kapıyı açtıklarında 2 kişinin kucaklarında bir yağın ekmekle beklediklerini ğördülerekmek getirenler;

--Efendimiz (sav) bu ekmekleri ,Rabia-yı Adviye'ye hediye olarak gönderdi, dediler

Hz Rabia ekmekleri teker teker saydı18 ekmek vardıekmeği getirenlere;

--2 ekmek eksik, dedi

gelen 2 kişi çok mahcup oldularsakladıkları 2 ekmeğide çıkartıp verdiler

fakat Hz Rabia bu 2ekmeği onlarahediye ederek;

-- bu 2 ekmek sizin rızkınız idigerçi siz izinsiz aldığınız için rızkınızı haram yoldan temin etmiş olacaktınız fakat şimdi helalinden yiyeceksiniz,buyurdu

olanlara bir mana veremeyen misafirler sordular:

--sen ekmek siparişi vermişmiydin?

--hayır

--peki niçin 2 tane eksik diye söyledin,eksik olduğunu nereden bildin?

Hz Rabia şöyle cevap verdi;

--- siz bana yemek için gelmiştinizkarnınız açtıfakat evdeki 2 ekmek size yetmeyecekti bu 2 ekmeği çoğaltmak istedim bu sırada kapıya gelenlere mevcut 2 ekmeği vererek Allahü Teala'dan misafirlere yetecek kadar ekmek vermesini istedim

--peki 20 tane ekmek geleceğini nereden bildin?

bu cevaba dikkat lütfen

----Allahü Teala Kur'an-ı Kerim'de , '' bire on vereceğini'' vaat ediyorBen ona güvendimiki ekmeğe mukabil 20 ekmek vereceğini biliyordum

ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com