![]() |
Allah Görüyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah GörüyorHepimiz de biliyoruz ki Allah Teâlâ’nın “basar” sıfatı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu bilmeyen Müslüman var mı? Bunu böyle bilmeyen Allah Teâlâ’ya hakkıyla iman etmiş sayılmaz ![]() Ama önemli olan bunu bilmek değil, bunu kalbinde bulmak, etine kemiğine sindirmek, beynine, bilincine yedirmek, canlı bir şuur haline getirmek… Yani “İman”ı “ihsan”a erdirmek ![]() Neydi “ihsan”? Sevgili Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() Bunda bir şüphe var mı? Yok! Peki biz hep böyle miyiz? ! ![]() ![]() ![]() Birisinin yanında ayıp ve günah olacak bir işi yapmayız ![]() ![]() ![]() Hele babamızın, hocamızın yanında oturuş ve kalkışımıza son derece dikkat eder, sözlerimizi tartarak konuşuruz ![]() ![]() Neden? Bizi görüyorlar da ondan ![]() İyi güzel elbette ![]() Ya Allah Teâlâ? Ya onun görmesi? Onu da böyle hesaba katıyor muyuz? O görüyor diye ayıp niyetten vazgeçiyor, kötülük yapmaktan haya ediyor muyuz? “Evet” ise aferin ![]() Sevgili Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() İman, ihsan ve ihlasını tebrik ederiz ![]() Ya “hayır” ise? Bunun adı ne? Allah Teâlâ’nın gördüğünü bile bile kötülüğe devam ha! Sıradan bir insandan utan da, Allah Teâlâ’dan utanma ![]() Bu ne manaya gelir? Allah Teâlâ’nın -haşa- o adamdan daha değersiz olduğuna mı? Bunu mu demek istiyoruz? Değilse ne? Bunun cevabı var mı? Varsa ne? Offf! Of! Bir sahabi peygamber efendimize geldi ![]() ![]() ![]() * Ya Resulüllah (sav) ben bu günahları işlerken Allah beni görüyor muydu? * Evet ![]() Sahabi efendimiz, havfından ve hayasından olduğu yere yığıldı ![]() Evet, gaflet bir yere kadar gerek, yoksa böyle ölürüz, ama aşırısı da çirkin işte ![]() Cenâb-ı Hak bir âyet-i kerîmede şöyle buyurur: “İşte O Allah’tır ki her bir dişinin neye gebe olduğunu, karnında ne taşıdığını ve rahimlerin neleri eksiltip neleri artırdığını bilir ![]() ![]() ![]() ![]() Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır: “Sadaka, Rabb’ın öfkesini söndürür ve kişiyi kötü ölümden uzaklaştırır ![]() Ehlullahtan Cüneyd-i-Bağdadî -kuddise sirruh- anlatıyor: Bir Mecusînin, karlı bir günde kuşlara yem verdiğini gördüm: “–İman olmayınca ve İslam’a girmeyince bu yaptığının faydasını göremezsin ![]() ![]() Mecusî bana: “–Belki kabul etmez ama bu yaptığımı görmez, bilmez mi?” dedi ![]() “–Elbette görür ve bilir” cevabını verdim ![]() “–Öyle ise, bu da bana kâfidir” dedi ![]() Yıllar sonra bir hac mevsiminde Beytullah’ı arzu ettim ve Mekke-i-Mükerreme’ye gittim ![]() “Ey bu kâinatın sâhibi! Ey bu beytin Rabbi! Her şeyi gören, işiten, bilen sensin!” diye gözlerinden yaşlar dökerek Beytullah’ı derin bir aşk ve vecd içinde tavaf ettiğini fark ettim ![]() ![]() Dikkat edince, bu nur yüzlü zatın, birkaç sene önce karlı bir günde kuşlara yem veren ateşperest olduğunu hatırladım ![]() ![]() “–İşte, Allah gördü ve bildi” dedi ![]() “–Allahu ehad, Rasûluhû Ahmed» diye bir sayha kopardı ve ruhunu teslim eyledi ![]() O ânda bana hitap olundu ki: “–Ey Cüneyd! Sen beytimi arzu ettin, geldin beytimi buldun ![]() ![]() Evet, her şey Allah Teâlâ’nın gördüğü bilgisinin bilince dönüşmesiyle başlar ve biter ![]() Bilgi başka, bilinç başka ![]() ![]() Çok şükür ki yolu yordamı belli, yöntemi açık seçik, herkese o imkan ve fırsat verilmiş ![]() Ne mutlu kabiliyetlerini kazanca dönüştürebilenlere… Cemal Nar |
![]() |
![]() |
|