![]() |
Allah’A Tevekkül |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah’A TevekkülYahya b ![]() Hz Ali geceleri mescide gidip nafile namaz kılardı ![]() ![]() “Burada niçin bekliyorsunuz?” diye sordu ![]() “Seni korumak için” dedik ![]() “Peki, beni göktekilere karşı mı yoksa yerdekilere karşı mı koruyorsunuz?” dediğinde de “Seni yerdekilere karşı koruyoruz” diye karşılık verdik ![]() “Şunu biliniz ki gökte hüküm verilmedikçe yeryüzünde hiç birşey olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hiçbir kul yoktur ki beraberinde kendisini gelecek tehlikelere karşı koruyan iki melek bulunmasın ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() “Ey Ali! “Dikkatli ol! Çünkü bizim kabileden bazı kimseler seni öldürmek istiyorlar” dedi ![]() ![]() “Her insanın yanında, kader gelinceye kadar kendisini koruyacak olan iki melek bulunur ![]() ![]() ![]() – Hz ![]() “Seni korumamızı ister misin?” diye soruldu ![]() “Her kişinin koruyucusu kendi ecelidir” buyurdu ![]() İki kişi aralarındaki bir anlaşmazlıktan dolayı Hz ![]() ![]() ![]() “Ey Mü’minlerin Emîri! Dikkatli olun, arkanızdaki duvar yıkılacak gibi duruyor” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() *** Abdullah b ![]() ![]() ![]() “Nerenden şikayetçisin?” diye sordu ![]() “Günahlarımdan!” dedi ![]() ![]() “Canın ne istiyor?” diye sordu ![]() ![]() “Allah’ın rahmetini!” karşılığını verdi ![]() ![]() “Sana bir doktor çağırayım mı?” dedi ![]() “Bu hastalığa yakalanmama zaten doktor sebep olmuştur” diye cevap verdi ![]() ![]() “Sana maaş bağlatmamı ister misin?” sorusuna da “Benim maaşa ihtiyacım yoktur” karşılığını verdi ![]() ![]() “Senden sonra kızların ne ile geçinecektir?” diye sorması üzerine de şunları söyledi: “Sen benim kızlarımın fakir düşmelerinden mi korkuyorsun? Ben onlara her gece Vâkıa Sûresi’ni okumalarını emrettim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|