Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, yetmezmi

Allah Cc Yetmezmi?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah Cc Yetmezmi?

Makam-mevki için yanıp tutuşan bir zavallı, Sultan Zengi'ye yalakalık yapıp duruyormuş
O kadar yalakalık yapmış ki, Sultan Zengi, ya mayıştığından ya da bezdiğinden, adamı lütf-ü şahaneye boğmuş
Ona ipek elbiseler, bol miktarda altın ve mühim bir devlet görevi vermiş
Adam bayram etmiş tabii
Ne var ki göreve başlamasıyla görevi bırakması bir olmuş
Üzerindeki ipek elbiseleri çıkarıp parçalamış, altınları yoksullara dağıtmış ve makama mevkie sırtını dönüp güle oynaya çöle gitmiş
Çölde tarifi imkânsız bir neşe içinde hoplayıp zıpladığını gören bir arkadaşı, ona, “Ne oldu sana? Uğrunda defalarca etek öptüğün şeyleri niye bıraktın?” diye sormuş
Adam şöyle cevap vermiş:
“Makama otururken korkuyla ürperdim Sonra, elime tutuşturulan mühürdeki yazıyı okudum 'Allah yeter' yazıyordu
Bu yazı göğsümü genişletti, yüreğimi coşturdu Bütün dünyaya meydan okuyabileceğimi hissettim Makam-mevki ve servet bana öyle küçük göründü ki, onları elimin tersiyle ittim

Sahip olduklarınızın sizin olduğunu düşünüyorsanız muhtaçsınız demektir
Varlık içinde yokluğu görmemişseniz, yoksulsunuz demektir
Cesaret, Allah’tan hakkıyla korkmaktır; korkmuyorsanız korkaksınız demektir
Kelimeler kalbinde hikmetler taşır, hikmeti görmüyorsanız cahilsiniz demektir
İnfak etmek, azametle bilinir; vermeye güç yetirirken veremiyorsanız âcizsiniz demektir
Ama bir ömrün kavşağında durup geçmişe set çekebiliyorsanız cesursunuz demektirSebeplerin ardındaki sebebi, her şeyin üstündeki müsebbibi arıyorsanız ârifsiniz demektir
Vazgeçilmez olan için kendinizden bile vazgeçtiğinizde hazırsınız demektir
Ve bir gün her şeyiniz hiçbir şey olduğunda, gemileri yakmak için imkansızı düşlerken…
ALLAH SİZE YETER…
Doğumla ölüm arasında, gecenin karanlığında, bir şafak aydınlığında, dört mevsim yedi iklimde…
ALLAH BİZE YETER
İhtiyacı yaratan, hiçbir şeye muhtaç olmayan, lütfeden, ihsân eden
ALLAH BİZE YETER
Kimsesiz kaldığımızda, mutluluğumuz alındığında ellerimizden, yalnız bırakıldığımızda, suçlandığımızda, kınandığımızda; bir seccadenin şefkatinde dualar kalbimize deyip geçerken, dil ile ikrar edilen kalp ile tasdik olunduğunda…
ALLAH BİZE YETER

Alıntı Yaparak Cevapla

Allah Cc Yetmezmi?

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Allah Cc Yetmezmi?

Es-SelamüAleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatüh
Kardeşim Emeğinize sağlık ALLAH razı ve hoşnut olsun inşaAllahuTeala
Öyle güzel kiİmanı Yaşamak, Huzuru Yudumlamak, İbadetten zevk almak
ALLAH (cc)biliyor ya, O(cc) görüyor ya, Bunu hissedince insan ibadetten ayrılamıyor
RABBİM bizlere Yüce Zatın Hürmetine salih ameller, hoşnut olacağın ameller işlemeyi öğret
Bizleri İbadetinden gafil eyleme
ve bizlerden RAZI ol
Bizleri Salihler zümresine dahil eyle

ALLAHa emanet olunuz kardeşim
"İnsanların en hayırlısı, insanlara hayrı dokunandır"
ALLAH sizden razı olsun
Selam ve Dua ile kalınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com