Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buyurdu, rabbimiz

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Rabbimiz buyurdu ki;

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Size kendi içinizden öyle bir peygamber geldi ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir O size çok düşkün, mü’minlere çok şefkatli, çok merhametlidir

Tevbe Sûresi, 9:128

Alıntı Yaparak Cevapla

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Rasûlullah (sav) Efendimiz evlatlığı Zeyd BHaris (ra) ile beraber İslâm’ı tebliğ için Tâife gittiğinde Tâif halkından hiçbiri İslâm’ı kabul etmediği gibi, çoluk çocuk Efendimize taş attılar Rasûlullah (sav) Efendimizin mübarek ayakları, atılan taşlarla yara bere içinde kaldı Ayakkabıları kanla doldu Yaraların verdiği acıdan yürüyemez hale geldiği halde Râbiâ’nın oğulları Utbe ve Şeybe’nin bağına sığınarak çardağın gölgesinde ellerini kaldırıp: “Ya Rabbi! Eğer bana karşı gazaplı değilsen, çektiğim belâ ve sıkıntılara hiç aldırmam; fakat senin esirgeyiciliğin bunları da göstermeyecek kadar geniştir Ya Rabbi! Gazabına uğramaktan, rızandan mahrum kalmaktan, senin karanlıkları aydınlatan, din ve dünya işlerini düzenleyen yüzünün nuruna sığınırım Razı oluncaya kadar affını diliyorum Bütün kuvvet ve kudret ancak seninledir

Bu dualarda da görüldüğü gibi bunca eza ve cefaya rağmen beddua etmemiş Cebrail (as)’ın: “Kavmin hakkında ne dilersen onu yapayım” Demesi ve dağlar Meleğinin de; Rasûlullah (sav)’i selâmladıktan sonra: “ Ya Muhammed! Emrine hazırım Ebu Kubeys ile Kayakan denilen şu iki yalçın dağın Mekkeliler üzerine devrilip, birbirine kavuşarak müşrikleri tamamen ezmelerini istersen emret” dedi Fakat Rasûlullah (sav): “Hayır, onların ezilip yok olmalarını değil, Rabbimin bu müşriklerin sulbünden, O’na hiçbir şeyi ortak koşmayan ve yalnız Allah’a ibadet eden bir nesil meydana getirmesini istiyorum” diyerek en büyük bir merhamet örneği göstermiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Rabbimiz buyurdu ki;

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم: Bana dua edin size cevap vereyim"

Alıntı Yaparak Cevapla

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Eski 08-03-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Yüce Allah buyuruyor ;
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم ''haseneler günahı giderir''

demekki haseneler ibadetler sevaplar ne yapıyor günahı gideriyorşimdi biz günümüzün koşullarında ne yapmamız gerekiyorkendimizi en kolay olan zikre alıştırmamız gerekiyortabiki her zaman insan namaz kılamaz kuran okuyamaz ama zikrullah her zaman olur her yerde olur her türlü halde olurabdestli abdestsiz hatta kadınların özel günlerinde erkeklerin cünüp halinde bile zikrullah edilebiliyorkul o noktaya geldimi olgunlaşır Allah demeden duramamak sabredememek kadınlar özel günlerinde namaz kılamaz kuran okuyamaz camiye giremez kurana dokunamaz ama o sevdiği Mevlasını zikreder doyasıya Allahı zikreder kelime i şehadet getirir,kelimeyi tevhit getirirdemek ki bunlar ne yapıyor elhamdülillah bunlar günahları gideriyor mahvediyor kalpte olan günahların izini eserini bırakmıyor temizliyor

kaynak;ahmet tomor hocaefendi

Alıntı Yaparak Cevapla

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Eski 08-03-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Rabbimiz Buyurdu Ki;

Yüce Allah buyuruyor ;

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيمBenim için birbirini sevenlere,benim için toplananlara,benim için birbirini ziyaret edenlere ve benim için iyilik yapanlara muhabbetim vacip oldu''

(hadis-i kutsi riyazü's-salihin)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com