![]() |
“Evvelim Sen İdin Rabbim, Âhirim De Sen Ol!..” |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Evvelim Sen İdin Rabbim, Âhirim De Sen Ol!..”“Evvelim Sen idin Rabbim, âhirim de Sen ol! ![]() ![]() “De ki: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ ![]() ![]() Her şey O’na muhtaçtır, O ise hiç kimseye ihtiyaç duymaz ![]() ![]() ![]() “Açlık kapısını çalın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Doğmamıştır, doğurmamıştır, hiçbir şey O’na denk değildir ![]() Ey kendisi doğmamış ve kimseyi doğurmamış olan, ama insanda ikisiyle de tecellî eden Allâh’ım! ![]() ![]() ![]() ![]() “Siz nerede olursanız olun O sizinle beraberdir ![]() Rabbim, beni maiyyet (beraberlik) sırrına erdir ![]() Hüzne boğan yalnızlık hissinden (“Âşıkın hâl-i dil-i zârını ![]() ![]() Günaha meyletmeye sebep yalnızlıktan (“Hem-râhım ol ey mâh”) Değersizlik ve dolayısıyla sorumsuzluk veren ıssızlıktan, yalnızlıktan kurtar beni… (“Şu dünyada çeşit çeşit insan var/Kimi yalnız, kiminin kalbi dünyalar kadar ![]() “O sizinle beraberdir, siz kiminle berabersiniz?” çağrını duyur gönül kulağıma… Nereye uzaklaşırsam, ipin olsun boynumdaki, dönüp geleyim sana… Ey, açlığın nûru! ![]() ![]() Ey, tanıyamayacağım kadar farklı ve özel diyerek şeytanın beni kendisinden uzak tuttuğu yakînim; tanımamak sevmeye mâni mi? Sevdikçe tanıyor insan, belki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ve Biz, O’na şah damarından daha yakınız ![]() Hazret-i Ali’ye birisi: “-Hadi yoksa?” diye soruyor, “hadi yoksa âhiret, ölümden sonra hayat?” Hazret-i Ali: “-Gam değil,” buyuruyor, “zira ben zarara uğramış olmam iyi yaşamakla ![]() ![]() ![]() Allâh’a ait bir hayatın güveninden gelen esneklik, tebessüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Evvelim Sen idin, âhirim Sen ol! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|