![]() |
Ömru Ramazan Olanin Ahireti Bayram Olur... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ömru Ramazan Olanin Ahireti Bayram Olur..."İmkânsız" mı dedin? Olur mu dostum, hiç yakışır mı sana? Neden Allah yokmuş gibi konuşuyorsun? Bilmiyor musun; Allah yokmuş gibi konuşmak günahtır ![]() Allah var ![]() ![]() ![]() Yoksa sen yaptığın işe besmelesiz mi girişiyorsun? Bismillah demek, "Ben bu işi Allah sayesinde yapıyorum" demektir ![]() Bismillah demek, "Ben bu işe Allah'ı dahil ediyorum" demektir ![]() Bismillah demek, "Allah'tan yardım istiyorum" demektir ![]() Bismillah demek, "Ben bu işi Allah'a ısmarlıyorum" demektir ![]() İmkân dediğin nedir ki dostum? Eğer imkânı olanlar daha çok infak etseydi, Allah yoluna en çok verenler en varlıklılar olurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dahası, Allah sonsuz imkândır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarının geleceğini düşünürken, ailenin geleceğini düşünürken, yaşadığın toprakların geleceğini düşünürken, ait olduğun medeniyetin geleceğini düşünürken? Evet bütün bunları düşünürken, Allah'ı da hesaba dâhil ettin mi? Hicrete niyet ettinse Sevr'in eteğinde dolaşma dostum, zirvesine çık ![]() Eğer Mekke'nin hakkını verdin ve imkânların tümünü tükettinse, yeni imkânlar üretmek için Medine'nin yollarına düş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haydi, davran ve tırman ![]() ![]() Ne var Sevr'in tepesinde? Allah'ın vaat ettiği yardım var ![]() Niçin oradadır Allah'ın vaat ettiği yardım? Orası kulun gücünün bittiği yerdir de ondan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki, nasıl olacak bu iş? Kolay dostum, çok kolay ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan tutmalı dostum, insanı tutmalı ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanı tutmalı ve onu onarmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbe, kalplere giden yolun harita ve pusulası yerine vahyi almalı, Kur'an'ı almalı ![]() ![]() ![]() Allah'a dayan saye sarıl hikmete râm ol Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol Allah'a dayan gâyene tevfikini versin Kur'an'a sarılmazsan eğer yese düşersin ![]() Orucu tut dostum, kendini tutmuş olursun ![]() ![]() Ömrünü Ramazan et dostum ![]() ![]() M ![]() |
![]() |
![]() |
|