![]() |
Sirat Ve Mizan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sirat Ve MizanKıyamet ve Mahşer Günü hesap sorma günüdür ![]() ![]() “Yemin olsun, biz kendilerine peygamber gönderdiğimiz milletlerden de, onlara gönderdiğimiz peygamberlerden de hesap soracağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir ayet-i kerimede ise şöyle buyrulmuştur: “O gün dilleri, elleri ve ayakları onların kötü amellerine şahitlik edecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Arada örtü ve tercüman bulunmaksızın her biriniz Allah-u Teala’nın önünde duracaksınız ve kendisi size: “Sana şu ni’metleri vermedim mi? Sana şu iyilikleri yapmadım mı? Sana peygamber ve uyarıcı göndermedim mi?” diye soracaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sirat Ve Mizan |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sirat Ve MizanMizanın Önünde Sevinmek yada Hüsrana Uğramak Var! Allah-u Zülcelal herkesi sorguya çektikten sonra, günahlar da sevaplar da açık açık görülsün diye adalet terazisi olan Mizan kurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Mizanda görevli bir melek -Melek'ül Müvekkel- vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte o zaman insan said olmuşsa, hiç cennete girmese de bu ona yeter ![]() ![]() ![]() Onun dünyadayken utandığı için bir küçük çocuktan dahi gizlediği günahları; bütün insanların, peygamberlerin, evliyaların ve meleklerin huzurunda ilan edilip açığa çıkınca, bu utanç ona cehennem azabından daha beterdir ![]() Ey nefsim! Akıllı olan bir kimse gibi Mizan'da günahlarının daha ağır gelmesi ve mahşer halkına rezil olmanın dehşetini göz önüne getir ve onu iyice düşün ![]() ![]() ![]() Ey Nefsim! Eğer sen dünya muhabbetiyle, keyf-ü sefasıyla sarhoş değilsen ve aklın yerindeyse, bu ikisinden kendine faydalı ve selametli olanını seç ![]() Eğer sevabın günahından daha ağır gelip, bütün insanların, peygamberlerin ve evliyaların önünde methinin yapılmasını istiyorsan, söylenen programa uy ve AIIah'u Zülcelal'e itaat et ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sirat Ve Mizan |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sirat Ve MizanHz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selamün Aleyküm, emeğinize sağlık Hafize annem, güzel bir paylaşımdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|