![]() |
Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.Sevgili Peygamberimizin “Yarab, hayat ancak ahiret hayatıdır” diye beyan buyurmakla ortaya koyduğu gerçeğin çok iyi kavranması, doğru olarak anlaşılması ve yaşanması şarttır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnanmayanlara göre hayat dünyadan ibaret olduğuna göre, onların yaşama sevinci ve gayesi sadece dünya zevk ve lezzetleri olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihi hakikatler Tarih tetkik edildiğinde inananların dünya hayatları, inanmayanlardan daha güçlü, medeniyetleri daha uzun ömürlü olduğu görülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat her şeye rağmen mümin dünyayı gerçek bir hayat bilmemeli, onu ancak ahiret için bir vasıtadan ibaret görmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() El kârda gönül yârda olacak Evet bu sorunun cevabı denge açısından bir değişik cepheden önem taşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyaya meyletmek Her kim dünyayı sever, dünyalıklara meylederse o kişi mânen hasta sayılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Öyle bir zaman gelecek ki inanmayanlar size galip gelecek” diyor ![]() Ashab: “Ya Resulullah, o gün onlar fazla, biz ise azınlık mı olacağız ![]() “Hayır siz onlardan fazla olacaksınız, fakat siz dünyayı sevecek ve ölümden korkacaksınız ![]() Bu hadis bize fevkalade bir mesaj veriyor, bizleri uyarıyor ![]() 1 ![]() ![]() 2– Ölümden korkmak ![]() “Her ümmet için bir imtihan vesilesi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.selamün aleyküm ![]() güzel kardeşim,belki kırılancan vede kızacan ama, burada konuların başlıgını türkçe yazsanda BİZ CAHİL İNSANLARDA anlasak daha iyi olmzmı ![]() ![]() sizden ricam en azından kendi adıma,ben arapça bilmiyorum,kusura kalma cahilim ![]() ![]() ![]() selametle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.kasım hadi´isimli üyeden Alıntı selamün aleyküm ![]() güzel kardeşim,belki kırılancan vede kızacan ama, burada konuların başlıgını türkçe yazsanda BİZ CAHİL İNSANLARDA anlasak daha iyi olmzmı ![]() ![]() sizden ricam en azından kendi adıma,ben arapça bilmiyorum,kusura kalma cahilim ![]() ![]() ![]() selametle ![]() yok boyle bir sey bu da senin peygamberin dili zaten yazdim gercek hayat ahiret hayatidir diye ben de dogumdan bilmiyorum arabcayi zorluk ceke ceke ogrendik biraz da husni zan yapsana Peygamber Efendimizin sav meshur sozu o istedim ki degistirmeden yazayim hem tercumesini de yazdim aslinda bir musluman Kuranin orijinalini okuyabilmek icim arabca okumayi ogrenmeli Hz ![]() insan istedikten sonra japonca da ogrenebilir arabca da Kuranin arabca inimis olmasi yeterli degil mi Allah yardimciniz olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.نعىمة´isimli üyeden Alıntı yok boyle bir sey bu da senin peygamberin dili zaten yazdim gercek hayat ahiret hayatidir diye ben de dogumdan bilmiyorum arabcayi zorluk ceke ceke ogrendik biraz da husni zan yapsana Peygamber Efendimizin sav meshur sozu o istedim ki degistirmeden yazayim hem tercumesini de yazdim aslinda bir musluman Kuranin orijinalini okuyabilmek icim arabca okumayi ogrenmeli Hz ![]() insan istedikten sonra japonca da ogrenebilir arabca da Kuranin arabca inimis olmasi yeterli degil mi Allah yardimciniz olsun kusura bakma beyfendi ben senin kadar iyi bir müslüman olup arapça ögrenemedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() her halde ilminizden bir şey kayıp etmezsiniz demi kardeşim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.[QUOTE=kasım hadi;523251]kusura bakma beyfendi ben senin kadar iyi bir müslüman olup arapça ögrenemedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() her halde ilminizden bir şey kayıp etmezsiniz demi kardeşim ![]() ![]() ben zaten butun konu basliklarini turkce yaziyorum bunu neden arapca yazdigimi daha once acikladim zaten |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.[QUOTE=نعىمة;523263] kasım hadi´isimli üyeden Alıntı kusura bakma beyfendi ben senin kadar iyi bir müslüman olup arapça ögrenemedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() her halde ilminizden bir şey kayıp etmezsiniz demi kardeşim ![]() ![]() ben zaten butun konu basliklarini turkce yaziyorum bunu neden arapca yazdigimi daha once acikladim zaten kardeşim sizi incitmek istemedim,öyle olduysada hakkınızı helal edin,benim anlatmak istedigim şuki,bu siteye yüzlerce insan üye oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yoksa herkes peygamber efendimizin yazdıgı gibi yazmayı ![]() ![]() ![]() tekrar sizi incittiysem bagışlayın,maksadım tartışmak degil,incitmek degil ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.[QUOTE=kasım hadi;523306] نعىمة´isimli üyeden Alıntı kardeşim sizi incitmek istemedim,öyle olduysada hakkınızı helal edin,benim anlatmak istedigim şuki,bu siteye yüzlerce insan üye oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yoksa herkes peygamber efendimizin yazdıgı gibi yazmayı ![]() ![]() ![]() tekrar sizi incittiysem bagışlayın,maksadım tartışmak degil,incitmek degil ![]() ![]() ![]() yok beni hic incitmediniz ama bizim muhatabimiz muslumandir anne ve babama ragmen Islami kabul ettim ne arabca yazilar ne de baska bir sey engel olamadi arabca okumayi zaten 1 gunde ogrendim suanda 10 yildir muslumanin Allahima sukurler olsun canim feda olsun Islami o yuzden savunmaktan cok zevk de aliyaorum Hakki seven asiklarin eglencesi tevhid olur zaten sunu de soyleyeyim ben gavurlar ulkesinde yasiyorum Arabca okunan Kuran benim musluman olmama vesile oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.[QUOTE=نعىمة;523332] kasım hadi´isimli üyeden Alıntı yok beni hic incitmediniz ama bizim muhatabimiz muslumandir anne ve babama ragmen Islami kabul ettim ne arabca yazilar ne de baska bir sey engel olamadi arabca okumayi zaten 1 gunde ogrendim suanda 10 yildir muslumanin Allahima sukurler olsun canim feda olsun Islami o yuzden savunmaktan cok zevk de aliyaorum Hakki seven asiklarin eglencesi tevhid olur zaten sunu de soyleyeyim ben gavurlar ulkesinde yasiyorum Arabca okunan Kuran benim musluman olmama vesile oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anne ve babama ragmen diyince inanın çok üzüldüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() neyse bakın nerden nereye geldik,her hayırda bir şer,her şerdede bir hayır vardır demi ![]() madem hakk aşıklıgından bahsettin bak bir aşıkda ne diyor ![]() hep anadan dogan evlat aglar geldi aglar gitti her dogan eyledi feryat aglar geldi aglar gitti aglayanı sanma deli onlardır aşkın bülbülü bunca nebi bunca veli aglar geldi aglar gitti selametle |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.[quote=نعىمة;523332] kasım hadi´isimli üyeden Alıntı yok beni hic incitmediniz ama bizim muhatabimiz muslumandir anne ve babama ragmen Islami kabul ettim ne arabca yazilar ne de baska bir sey engel olamadi arabca okumayi zaten 1 gunde ogrendim suanda 10 yildir muslumanin Allahima sukurler olsun canim feda olsun Islami o yuzden savunmaktan cok zevk de aliyaorum Hakki seven asiklarin eglencesi tevhid olur zaten sunu de soyleyeyim ben gavurlar ulkesinde yasiyorum Arabca okunan Kuran benim musluman olmama vesile oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() maşallah 1 gündemi öğrendiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.[QUOTE=kasım hadi;523306] نعىمة´isimli üyeden Alıntı kardeşim sizi incitmek istemedim,öyle olduysada hakkınızı helal edin,benim anlatmak istedigim şuki,bu siteye yüzlerce insan üye oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yoksa herkes peygamber efendimizin yazdıgı gibi yazmayı ![]() ![]() ![]() tekrar sizi incittiysem bagışlayın,maksadım tartışmak degil,incitmek degil ![]() ![]() ![]() s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.hep anadan dogan evlat aglar geldi aglar gitti her dogan eyledi feryat aglar geldi aglar gitti aglayanı sanma deli onlardır aşkın bülbülü bunca veli bunca veli aglar geldi aglar gitti selametle[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/QUOTE] o gorusteyim ki insanda hukum suren kalbtir Allah da kalblere bakar o yuzden iman edip etmeme kalbe baglidir Turkler asirlardan beri Ehli Beyt yolunu izlemis bir millettir Yunus Emre Mevlana gibi evlatlari vardir ama munafiklar asri saadette bile vardi simdiyse cogu munafik oldu ne yapalim ahirzaman bu Allah son nefesimizi imanla vermeyi nasib eylesin musluman killikli hristiyanlara cok nefret duyarim bunlari hemen farkederim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.نعىمة´isimli üyeden Alıntı hep anadan dogan evlat aglar geldi aglar gitti her dogan eyledi feryat aglar geldi aglar gitti aglayanı sanma deli onlardır aşkın bülbülü bunca veli bunca veli aglar geldi aglar gitti selametle[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] o gorusteyim ki insanda hukum suren kalbtir Allah da kalblere bakar o yuzden iman edip etmeme kalbe baglidir Turkler asirlardan beri Ehli Beyt yolunu izlemis bir millettir Yunus Emre Mevlana gibi evlatlari vardir ama munafiklar asri saadette bile vardi simdiyse cogu munafik oldu ne yapalim ahirzaman bu Allah son nefesimizi imanla vermeyi nasib eylesin musluman killikli hristiyanlara cok nefret duyarim bunlari hemen farkederim[/QUOTE] benim sözlerimin kimseyi üzmesini incitmesini asla arzulamam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() maksat bir konu üzerinde istişare etmektir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.[QUOTE=mahsun kul;523381] نعىمة´isimli üyeden Alıntı maşallah 1 gündemi öğrendiniz ![]() ![]() elifbayi degil okumuyayi elifbayi de bir iki gunde hem de hocasiz Allahin yardimiyla sabahtan sabaha kadar cok hevesle Hani cocuklar aglarlar dunyaya gelnce eyvah ben Sultanimin Sarayindan nerelere geldim diye ayrilikla ilgili sarkilarda siirlerde devam ediyor bu aglayis simdi :ruh Sahibini aramakta eflak da bu arayis ile donmekte cunku O nun misali yoktur yillar cectikce unutuyor kendini insan maddeden otesini guremez hale geliyor Kurani duyunca asik oldum arastirdim hemen kitab buldum var gucumle saldirdim ![]() ![]() sonunda kendimi okur buldum Islam bu sevdadir iste hic yedirir miyim dinimi kafirlere |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.[QUOTE=نعىمة;523456] mahsun kul´isimli üyeden Alıntı elifbayi degil okumuyayi elifbayi de bir iki gunde hem de hocasiz Allahin yardimiyla sabahtan sabaha kadar cok hevesle Hani cocuklar aglarlar dunyaya gelnce eyvah ben Sultanimin Sarayindan nerelere geldim diye ayrilikla ilgili sarkilarda siirlerde devam ediyor bu aglayis simdi :ruh Sahibini aramakta eflak da bu arayis ile donmekte cunku O nun misali yoktur yillar cectikce unutuyor kendini insan maddeden otesini guremez hale geliyor Kurani duyunca asik oldum arastirdim hemen kitab buldum var gucumle saldirdim ![]() ![]() sonunda kendimi okur buldum Islam bu sevdadir iste hic yedirir miyim dinimi kafirlere MAŞAALLAH MAŞAALLAH,MAŞAALLAH Bizler senin kadar hızlı olamadık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarab, Hayat Ancak Ahiret Hayatıdır.[QUOTE=kasım hadi;523478] نعىمة´isimli üyeden Alıntı MAŞAALLAH MAŞAALLAH,MAŞAALLAH Bizler senin kadar hızlı olamadık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tesekkurler Allah cumlemizi Zatindan mahrum eylemesin |
![]() |
![]() |
|