![]() |
Damat Efendi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damat EfendiDamat Efendi Mecmau l-Enhür sahibi Muhammed b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç talebe, misafirini geri çeviremez, onu gece karanlığına ve sokağın soğuğuna terkedemez, çaresizce kızı içeri alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gün ışıdıktan sonra genç kız oradan ayrılıp evine döner ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, hayırlı genç, bu iffet ve ismet şuuruyla ve ahirete kilitlenen gönlüyle o vezirin çok hoşuna giden ve teklifi kabul ederek o kızcağızla evlendikten sonra da Damat Efendi olarak anılagelen Muhammed b ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Damat Efendi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damat EfendiBu itibarla, ister kadın ister erkek en hayırlı genç, bir ayağı kabirde yaşlı bir insan edasıyla sürekli ölümü ve ölüm ötesini düşünen, âhiretine azık tedarik etmek için çalışıp didinen, gençlik heveslerine esir olmayan ve gaflette boğulmayan gençtir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Damat Efendi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damat EfendiŞeytan beni kandırmaya yeltendiğinde, parmağımı ateşe tutarak, nefsime cehennem azabını hatırlattım ve böylece yanlış bir şey yapmaktan kurtuldum ![]() S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|