![]() |
Gözyaşi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() GözyaşiAllah için akıtılan gözyaşı Hazreti Ömer’e sûikast yapılıp ölüm döşeğine yattığı vakit, oğluna; “Oğlum, ben ölürüm ![]() ![]() ![]() “Ey mü’minlerin emiri, neden bu kadar korkuyorsun? Allahü teâlâ seninle İslâmiyete bu kadar yardım yaptırdı, memleketler fethettirdi ve şehirler kurdurdu ![]() ![]() ![]() İmam-ı Zeynelabidin abdest aldığı vakit kendisini bir titreme alırdı ![]() ![]() İmam-ı Ahmed bin Hanbel de “Korku, beni arzu ettiğim yemek ve içmekten alıkor” demiştir ![]() Buhâri ile Müslim’in rivayetinde Resûl-i Ekrem, Allah’ın azâbını hatırlayarak gözyaşı akıtanları da kıyamette Arş’ın altında gölgelenecek yedi sınıf insanlar arasında saymıştır ![]() İbn-i Abbâs’ın rivayetinde Resûl-i Ekrem efendimiz; “İki göz kıyamet günü cehennem ateşi görmez ![]() ![]() Hazreti Ebû Hureyre’nin rivayetinde ise Resûl-i Ekrem; “Kıyamet günü bütün gözler yaşlıdır, ancak Allah’ın bakmasını haram kıldığı şeylerden çekinen, Allah yolunda uykusuz kalan ve Allah korkusundan dolayı sineğin başı kadar bir damla gözyaşı döken gözler ağlamaz” buyurmuştur ![]() Tirmizî’nin Sahih ve hasen olarak Ebû Hureyre’den rivayetinde, Resûl-i Ekrem; “Sağılan süt memeye girmediği gibi, Allah korkusundan ağlayan kimse de cehenneme girmez ![]() ![]() Amr bin el-Âs’ın oğlu Abdullah da “Allah korkusundan ağlayan gözden gelen bir damla yaş, benim için altın sadaka vermekten daha sevimlidir” derdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|