![]() |
Üç Yerde Kimse Kimseyi Hatirlamaz. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Yerde Kimse Kimseyi Hatirlamaz.Hz ![]() (Bir gün) cehennemi hatırlayıp ağladım ![]() ![]() ![]() ![]() *** Niye ağlıyorsun? diye sordu ![]() *** Cehennemi hatırladım da onun için ağladım! Siz, kıyâmet günü, âilenizi hatırlayacak mısınız? dedim ![]() *** Üç yerde kimse kimseyi hatırlamaz: 1) Mîzan yanında; tartısı ağır mı geldi, hafif mi öğreninceye kadar ![]() 2) Sahifelerin uçuştuğu zaman; kendi defteri nereye düşecek, öğreninceye kadar… Sağına mı, soluna mı; yoksa arkasına mı? 3) Sıratın yanında; cehennemin iki yakası ortasına kurulunca, bunu geçinceye kadar ![]() (Ebû Dâvud, Kitâbüs-Sünne, 4755) Bilindiği gibi Mîzan, âhirete îmânın bir cüzüdür ![]() Ehl-i Sünnet vel-Cemat âlimleri, icmâ ile Mîzan haktır demişlerdir ![]() Hadis-i şeriflerle olduğu gibi, Kurânla da sabittir ![]() Âyet-i kerimede, Biz kıyâmet gününe mahsus adâlet terazileri koyacağız ![]() Artık hiçbir kimse hiçbir şeyle haksızlığa uğratılmayacaktır ![]() (O şey) bir hardal tanesi kadar bile olsa, onu getiririz (mizâna koyarız) ![]() ![]() ![]() ![]() Mîzan, kıyâmet günü kurulur ![]() ![]() Bu Mîzanın iki kefesi vardır; biri hasenâtın (iyiliklerin) tartılması için, diğeri de seyyiâtın (kötülüklerin)… Hasan-ı Basrî (k ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|