![]() |
Kabir Sualleri!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabir Sualleri!!!KABİR SUÂLLERİ ?Abdullah bin Mes?ud? ki, sahâbe-i kirâmdan, Şöyle suâl eyledi bir gün Resûlullahtan: Dedi: ?Yâ Resûlallah, ölü kabre girince, Ne ile karşılaşır her şeyden daha önce?? Resûl şöyle buyurdu bu suâline onun: (Bana, bunu ilk defâ suâl eden sen oldun ![]() Dinle yâ İbni Mes?ud, ?Ölü? kabre girince, Vazîfeli bir melek yanına gelir önce ![]() Onun adı ?Rûmân?dır, eder ki şöyle avâz: ?Ey Abdellah, dünyâda ne yaptıysan şimdi yaz!? O der ki: ?Yoktur benim ne kâğıt, ne kalemim ![]() Mürekkebim bile yok, nasıl yazabilirim?? Melek der ki: ?Bu sözün, değildir hiç mûteber ![]() Amellerini yazman elbette îcâb eder ![]() Kefenin kâğıdındır, tükrüğün mürekkebin ![]() Parmakların kalemdir, yaz, ne ise amelin ![]() Kefeninden bir parça koparıp ona verir ![]() O da, ?Amelleri?ni oraya yazıverir ![]() O kefen parçasını, alır sonra o melek, O mevtânın boynuna asıverir dürerek ![]() Sonra da gâyet korkunç ?İki melek? gelirler ![]() Bir insan sûretinde mevtâya görünürler ![]() Yüzleri siyah olup, yere değer saçları ![]() Ve ?Gök gürlemesi?ne, benzer konuşmaları ![]() ?Münker-Nekîr? denir ki, bu gelen meleklere, Bunlar, ?Kabir suâli? sorarlar ölenlere ![]() Ona da sorarlar ki: ?Rabbin kim, dînin nedir? Ve kimdir Peygamberin, kıblen dahî neredir?? Seâdetli kimseler, derler ki: ?Rabbim Allah ![]() Peygamberim, hazreti Muhammed Resûlullah ![]() Dînim dîn-i islâmdır, Kur?ândır hem imâmım ![]() Kıblem Kâbetullah?tır, müslümânlar ihvânım ![]() Melekler tasdîk edip onun dediklerini, Derler ki: ?Halâs ettin elimizden kendini ![]() Kabrini, ?Yetmiş arşın? büyütüp o kimsenin, Cennetten, iki kapı açarlar onun için ![]() Sonra ?Güzel koku?lar, nâdide fesleğenler, Getirip, mezarını güzel tezyîn ederler ![]() ?Cennet?in kokuları, açılan kapılardan, Meyyitin üzerine yayılır hiç durmadan ![]() Hayâtında yaptığı ?Amelleri? de yine, Sevdiği bir dostunun girerek sûretine, Çok neş?eli olarak, yanına geliverir ![]() Güzel şeyler söyleyip, onu hep eğlendirir ![]() Kabri ?Nûr ile? dolar, onun bu gelişinde ![]() Tâ kıyâmete kadar olur neş?e içinde ![]() Asırlar geçse bile, ona, ?Çok kısa? gelir ![]() Ve kıyâmet kopması, ona çok sevgilidir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabir Sualleri!!! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabir Sualleri!!!KÂFİRLERİN CEVÂBI Îtikâdı bozuksa bir kimsenin mâzallah, ?Rabbin kim?? suâline, diyemez ?Rabbim Allah? ![]() Melekler, bu kimseye çok şiddetli vururlar ![]() O anda, o kimsenin kabrine ?Ateş? dolar ![]() Çok kimse de vardır ki, diyemez ?Dînim islâm? ![]() Bunun da îtikâdı değildir çünkü sağlam ![]() Melekler, buna dahî vururlar şiddet ile ![]() Onun da kabri dolar ?Cehennem ateşi?yle ![]() Bâzısı da ?İmâmım Kur?ândır? diyemezler ![]() Çünkü Kur'ân yolunda gitmezdi o kimseler ![]() Kimi de ?Peygamberim, hazret-i Muhammed?dir? ![]() Demek istese bile, olamaz buna kâdir ![]() Çünkü dünyâda iken, yapmıyordu sünneti ![]() Tam tatbîk etmiyordu dîni, islâmiyyeti ![]() Kimi, ?Kıblem Kâbe?dir? diye söyliyemezler ![]() Çünkü az yönelmişti kıbleye o kimseler ![]() Ve yine kâfirlere, kabirde Münker-Nekîr, Suâl ettiklerinde: ?Rabbin kim, dînin nedir?? Onlar, buna ?Lâ edrî?, yâni ?Ben bilmem? derler ![]() O zaman kamçı ile vurur ona melekler ![]() Ve yine her kâfire sorar ki Münker-Nekîr: ?Muhammed Resûlullah hakkında fikrin nedir?? Derler: ?Ben bilmem ama, çoğundan duyar idim ![]() Bir şeyler söylerlerdi, ben de onu söylerdim ![]() Melekler ona der ki: ?Olmazsan ona tâbi, Onun kim olduğunu bilemezsin tabii ![]() Toprağa, ?Sıkış!? diye emr olunur o zaman ![]() Ve mezar, sıkıştırır onu iki yanından Öyle fecî sıkar ki mezarı o kâfiri, Birbirine geçer hep kaburga kemikleri ![]() Onlar, yattığı yerde, kıyâmete kadar hep, Çeşitli azaplarla olurlar hep muazzeb ![]() Sonra ?Çirkin suratlı?, pis, kirli elbiseli, Ve gâyet fenâ kokan biri girer içeri ![]() Bu geleni görünce, iğrenir, nefret eder ![]() ?Sen de nereden çıktın, yanımdan çekil git!? der ![]() O da der ki: ?Ben senin kötü amellerinim ![]() Tâ kıyâmete kadar seninle berâberim ![]() Bâzısının ameli, bir ?Köpek? şekli alır ![]() Tâ kıyâmete kadar devam üzre ısırır ![]() Kimisinin ameli, olup büyük bir ?Yılan?, Kıyâmet gününe dek, sokar onu durmadan ![]() Kiminin ameli de, girer ?Hınzır? şekline ![]() Tâ kıyâmete kadar ısırır onu yine ![]() Kimisinin ameli, olur koca bir ?Akrep? ![]() Devamlı o kâfiri ısırır kabrinde hep ![]() Sevdiğin kullarının hürmetine yâ Rabbî! Bizi, mezarımızda eyleme bunlar gibi ![]() |
![]() |
![]() |
|