![]() |
Kabir Azabından Kurtaran Şeyler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabir Azabından Kurtaran ŞeylerKabir Azabından Kurtaran Şeyler Taberani el-Kebir´de Hakim-i Tirmizi Nevadir el-Usul´de Isbehani Tergib´de Abdurrahman bin Semurete (Radiyallahû anh) ´den rivayet ettiklerine göre, söyle demistir: Bir gün Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem,) yanimiza geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ümmetimden, kabir azabına kapılmış bir adam gördüm ![]() ![]() Ve ümmetimden bir adam gördüm, seytanlar etrafını sarmıştılar ![]() ![]() Ve ümmetimden, azap meleklerinin etrafını sardığı bir adam gördüm ![]() ![]() Ve ümmetimden bir adam gördüm, susuzluktan ağzını açmıştı ![]() ![]() ![]() Ve ümmetimden bir adam gördüm; yaninda peygamberler halka halka oturmustular ![]() ![]() ![]() Ve ümmetimden bir adam gördüm, önü karanlık, arkası karanlık, sağı karanlik , solu karanlık, altı karanlık, üstü karanlık O karanlıklar içinde şaşırmıştı, sonra Hacc ve Umresi gelip onu o karanlıklardan kurtardılar ![]() Ve ümmetimden bir adam gördüm, müminlerle konuşur ![]() ![]() ![]() Ve ümmetimden birisini gördüm, eliyle ateşin alev ve kıvılcımlarını yüzünden kovuyordu ![]() ![]() Ve ümmetimden, birisini gördüm, her taraftan gelen zebaniler onu yakalamıştılar ![]() Ve ümmetimden, bir adam gördüm, dizleri üzerine çömelmis ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ümmetimden sahifesi, sol eline verilmis bir adam gördüm ![]() ![]() Ve ümmetimden terazisi hafif kalmis bir adam gördüm ![]() ![]() Ve ümmetimden, cehennem kenarinda olan bir adam gördüm ![]() ![]() ![]() Ve ümmetimden bir adami ates içinde gördüm ![]() ![]() Ve ümmetimden bir adam gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ümmetimden, sirat köprüsü üstünde bir adam gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ümmetimden bir adam gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve dudaklari makaslanan bir halk yigini gördüm ![]() ![]() «Bunlar halk arasinda koguculukla gezen insanlardir ![]() Ve dillerinden asilmis, erkekler gördüm ![]() ![]() «Bunlar, mümin, kadin ve erlere haksiz olarak iftira atanlardir ![]() Kurtubi dedi ki, bu büyük bir hadistir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabir Azabından Kurtaran Şeyler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabir Azabından Kurtaran ŞeylerÂbid, Müsnfed´inde, ibn-i Abbâs (Radiyallahû anhümaVdan rivayet ettigine göre, bir adama: Onunla çok sevinecegin bir hadisi sana bagislayayim mi demis ![]() ![]() Ibn-i Abbâs (Radiyallahû anh) «Tebâreke sûresini oku, ailene, çoluk çocuguna ve komsularina ögret ![]() ![]() Mâcadele suresi ise, kiyamette Allah huzurunda okuyucusunu müdafaa eder, onu atesten kurtarmak ister ![]() ![]() Halef bin Hisam, Fezâilü´l-Kur´an´da, ve Hâkim, sahih gördügü bir rivayette ve Beyhaki , ibn-i Mesûd (Radiyallahû anh)´dan rivayet ettiklerine göre, söyle demistir: «Tebâreke sûresi, koruyucudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nesai, ibn-i Mesud (Radiyallahû anh)´dan rivayet ettigine; göre, söyle demistir: «Kim Tebâreke sûresini her gece okusa, Allah onunla onu ka*bir azabindan korur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|