Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
azabından, kabir, kurtaran, şeyler

Kabir Azabından Kurtaran Şeyler

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Taberani el-Kebir´de Hakim-i Tirmizi Nevadir el-Usul´de Isbehani Tergib´de Abdurrahman bin Semurete (Radiyallahû anh) ´den rivayet ettiklerine göre, söyle demistir: Bir gün Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem,) yanimiza geldi Buyurdu ki: Dün akşam acaip bir şey gördüm Ümmetimden, ruhunu almak için kendisine melekül-mevt gelen bir adam gördüm Onun, ana babasına yaptığı iyilikler, o meleği çevirdiler

Ve ümmetimden, kabir azabına kapılmış bir adam gördüm Onun aldığı abdestler gelip o azaptan onu kurtardılar

Ve ümmetimden bir adam gördüm, seytanlar etrafını sarmıştılar Onun Allah´a yaptığı zikir geldi, onu onların arasından kurtardı

Ve ümmetimden, azap meleklerinin etrafını sardığı bir adam gördüm Namazı gelip onu, onların elinden kurtardı

Ve ümmetimden bir adam gördüm, susuzluktan ağzını açmıştı Vardığı her havuzdan kovuluyordu Sonra orucu gelip ona su verdi, onu doyurdu

Ve ümmetimden bir adam gördüm; yaninda peygamberler halka halka oturmustular O adamin, yaklastigi her halka onu kovuyordu Sonra cenabetten yıkanmasi geldi, elinden tutup onu yanıma oturttu

Ve ümmetimden bir adam gördüm, önü karanlık, arkası karanlık, sağı karanlik , solu karanlık, altı karanlık, üstü karanlık O karanlıklar içinde şaşırmıştı, sonra Hacc ve Umresi gelip onu o karanlıklardan kurtardılar Etrafını nurlarla doldurdular

Ve ümmetimden bir adam gördüm, müminlerle konuşur Onlar onunla konuşmazdı Sila-i rahim geldi, «Ey müminler cemâati onunla konuşun» deyince onunla konuşmaya başladılar

Ve ümmetimden birisini gördüm, eliyle ateşin alev ve kıvılcımlarını yüzünden kovuyordu Sonra, verdiği sadakalar geldi, yüzüne bir örtü, başında gölgelik oldular

Ve ümmetimden, birisini gördüm, her taraftan gelen zebaniler onu yakalamıştılar Adamın yaptığı emr-i bi´l-mâruf nehy-i ani´l-münker gelip onu onların ellerinden kurtardılar, rahmet meleklerinin ellerine teslim ettiler,

Ve ümmetimden, bir adam gördüm, dizleri üzerine çömelmis Allah ile onun arasinda bir perde vardı Güzel ahlâki geldi, elinden tuttu Onu Allah´ın huzuruna bıraktı

Ve ümmetimden sahifesi, sol eline verilmis bir adam gördüm Onun Allah´dan korkusu geldi, sahifesini sağ eline verdi

Ve ümmetimden terazisi hafif kalmis bir adam gördüm Yaptigi iyilikteki asiriliklar gelip terazisini agirlastirdi

Ve ümmetimden, cehennem kenarinda olan bir adam gördüm Allah korkusu gelip onu kurtardi Adam ordan geçti

Ve ümmetimden bir adami ates içinde gördüm Dünyada Allah korkusundan akan göz yaslari gelip onu atesten çekti

Ve ümmetimden bir adam gördüm Sirat köprüsü üstünde durmus, hurma yapraginin titredigi gibi titriyordu Allah´a olan hüsn-ü zanni geldi Titremesi durdu Adam köprüden geçti

Ve ümmetimden, sirat köprüsü üstünde bir adam gördüm Bazen yavas yürür Bazen sürünürdü Bana olan salavatlan geldi, elinden tutup onu ayaga kaldirdilar ve adam geçti

Ve ümmetimden bir adam gördüm Cennet kapilarina varmis, fakat kapilar ona kapali Lâ ilahe illallah sehadeti geldi, ona kapilari açti ve onu cennete koydu

Ve dudaklari makaslanan bir halk yigini gördüm «Yâ Cibril kimdir bunlar » dedim O, dedi ki:

«Bunlar halk arasinda koguculukla gezen insanlardir»

Ve dillerinden asilmis, erkekler gördüm «Kimdir bunlar» dedim Cibril dedi ki:

«Bunlar, mümin, kadin ve erlere haksiz olarak iftira atanlardir»

Kurtubi dedi ki, bu büyük bir hadistir Resûlullah (Sallaliâhû Aleyhi ve Sellem), özel ve korkunç hallerden kurtaran özel amelleri onda zikretmistir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Âbid, Müsnfed´inde, ibn-i Abbâs (Radiyallahû anhümaVdan rivayet ettigine göre, bir adama:

Onunla çok sevinecegin bir hadisi sana bagislayayim mi demis Adam, «evet» demistir

Ibn-i Abbâs (Radiyallahû anh) «Tebâreke sûresini oku, ailene, çoluk çocuguna ve komsularina ögret Çünkü o (kabir azabindan) kurtarir

Mâcadele suresi ise, kiyamette Allah huzurunda okuyucusunu müdafaa eder, onu atesten kurtarmak ister Onu okuyan kisi, onunla kabir azabindan kurtulur»

Halef bin Hisam, Fezâilü´l-Kur´an´da, ve Hâkim, sahih gördügü bir rivayette ve Beyhaki , ibn-i Mesûd (Radiyallahû anh)´dan rivayet ettiklerine göre, söyle demistir:

«Tebâreke sûresi, koruyucudur Kabir azabindan kurtarir Azap, kabirde onu okuyanin bas ucuna gelir Bas der ki , benden geçemezsin, çünkü, bu basta Tebâreke suresi okunmustur Azap ayak ucundan gelir Ayaklar da benden geçemezsin, bu ayaklar Mülk sûresi için çok dikilmislerdir,» derler

Nesai, ibn-i Mesud (Radiyallahû anh)´dan rivayet ettigine; göre, söyle demistir: «Kim Tebâreke sûresini her gece okusa, Allah onunla onu ka*bir azabindan korur Biz Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) zamaninda, bu sûreyi «koruyucu» diye isimlendirdik

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com