|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
annelerindencüveyriyye, binti, haris, müminlerin |
![]() |
Müminlerin Annelerinden:Cüveyriyye Binti Hâris |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müminlerin Annelerinden:Cüveyriyye Binti HârisMüminlerin annelerinden: CÜVEYRİYYE BİNTİ HÂRİS Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki deveyi de getir! Bunların içinde çok iyi cins olan iki deveyi kıyamayıp, şehir dışında sakladı ![]() - Falan yerde sakladığın iki deveyi de getir! Hâris, bu duruma çok şaşırıp dedi ki: - Şehadet ederim ki, Allahtan başka tapılacak, kulluk edilecek hak bir mâbud, ilâh yoktur ve sen Onun elçisisin ![]() ![]() Böylece iki oğlu ve kabilesinden birçok insanla beraber müslüman oldu ![]() ![]() ![]() Müslüman olan Cüveyriyye'yi Resulullah efendimiz babasından isteyip, kendilerine nikâhladılar ve 400 dirhem mehir takdir ettiler ![]() Eshab-ı kiram, Resulullahın Hz ![]() - Biz Resulullahın ailesinin, annemizin akrabalarını, hizmetçi, köle olarak kullanmaktan haya ederiz ![]() Bu hâl yüzlerce esirin azat olmasına, serbest bırakılmasına vesile oldu ![]() ![]() ![]() ![]() - Ben Cüveyriyye kadar kavmine hayrı dokunan kadın görmedim ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Hep böyle mi yaparsın? Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen hep böyle mi yaparsın? - Evet ![]() - İstersen sana birkaç kelime öğreteyim de, bu kelimeleri söyleyesin ![]() Şu duâyı öğretti ve üçer defa tekrarlamamı söyledi: Sübhânallahi adede halkıhi ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Müminlerin Annelerinden:Cüveyriyye Binti Hâris |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müminlerin Annelerinden:Cüveyriyye Binti Hâriskardeşim çok güzel b yazı ama herkes arapça bilmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu cümlelerin türkçe anlamlarını söleki bilelim arapça bilmeyenler ise arapçaya yavaş yavaş alışsınlar -- gün gelirki arapça onlara kolay gelir Ve Kur'an'ı Kerim'i arapça okurlar Allah'ın izniyle (ben bilmiyorum) |
![]() |
![]() |
|