Aminenur |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
AminenurH z Abdullah Beni Esed kabilesinden bir kadının yanına uğradı,kadın H z Abdullah ın güzelliğini görünce çarpılır gibi oldu ve alnındaki NUR abakarak şöyle dedi![]() ![]() -Bugün kurban ettiğiniz yüz deveyi ben sana vereyim de bira yanımda kal ve benimle konuş! h z Abdullah şu cevabı verdi![]() ![]() -Ben harama yaklaşmam! H z Adullah ı Beni Zühre kabilesinin büyüğü,Veheb bin Abdi Menaf ın kızı AMİNE HATUNLA evlendirdiler![]() ![]() ![]() Amine Hatun asiller çevresi Kureyşin soy ve faziletçe en üstünüydü ![]() ![]() Amine hatun Alemlerin Fahrine gebe kalınca,H z Abdullah bir gün kendisine yüz deve teklif eden kadına rastladı![]() ![]() Kadın Hz Abdullaha karşı gayet kayıtsız,hiç ses çıkarmadı ![]() ![]() H z Abdullah sordu![]() ![]() - Niye o günki gibi değilsin ,yoksa sen de mi haramdan korkarsın? -Hayır hayır dedi kadın ![]() o gün senin alnında görülmemiş bir Nur vardı ,şimdi o Nuru göremiyorum ondan![]() ![]() NUR Amine Hatunun gebe kalmasıyla Hz Abdullah ın alnından uçmuş ,rahminde Varlığın Tacını taşıyan anneye intikal etmişti ![]() ![]() ![]() (devam edebilir) |
|
|
|